ПРЕМИЈЕР ЛИ КЕЋИЈАНГ: Приоритет Кине у наредној години је стабилност

Кинески економски рад за наредну годину ће дати приоритет стабилности уз прац́ење напретка у њеном економском расту суоченом са поновним притиском на економију земље, рекао је кинески премијер Ли Ке Ћијанг.

Ли је, током разговора са председником Групације Светске банке Дејвидом Малпасом путем видео-везе, рекао да ће стабилизовати економски раст на истакнутијој позицији, истовремено осигуравајући оптимизацију економске структуре и гурајући напред економске реформе, преноси Кинески радио интеранационал.

„Кина ће наставити да спроводи проактивну фискалну политику како би побољшала ефикасност и усвојила опрезне монетарне политике како би гарантовала ликвидност валуте“, нагласио је Ли. Позвао је Владу на свим нивоима да појача своју подршку микро, малим и средњим предузец́има кроз релевантну фискалну и финансијску политику.

„Кина је способна да оствари своје годишње економске циљеве“, рекао је Ли. Малпас је поздравио добру сарадњу Кине и Светске банке и изрезио је наду да би две стране могле да унапреде своје партнерство у областима као што су зајмови, смањење сиромаштва и климатске промене.

Курир.рс/Кинески радио интернационал