УЕФА ЗБОГ КОНТРОВЕРЗЕ ПОНОВИЛА ЖРЕБ ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА: Јасно је ко је задовољан, а ко огорчен новим извлачењем куглица!

Велики скандал обележио је жреб за нокаут фазу Лиге шампиона.

Челни људи УЕФА, који су били задужени за спровођење жреба за осмину финала Лиге шампиона направили су огроман пропуст, па је одлучено да се жреб понови.

Вољом жреба у осмини финала Лиге шампиона гледаћемо два велика дербија, у једном се састају Пари Сен Жермен и Реал, у другом Интер и Ливерпул.

ТОК ЖРЕБА

15:07 – Почео је поновљени жреб. Куглице извлачи Андреј Аршавин.

ПСЖ – РЕАЛ

ИНТЕР – ЛИВЕРПУЛ

ВИЉАРЕАЛ – ЈУВЕНТУС

АТЛЕТИКО – МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД

ЧЕЛСИ – ЛИЛ

БЕНФИКА – АЈАКС

СПОРТИНГ – МАНЧЕСТЕР СИТИ

САЛЦБУРГ – БАЈЕРН

Прве утакмице осмине финала играће се 15, 16, 22. и 23. фебруара, док су реванши заказани за 8, 9, 15. и 16. март.

Финале Лиге шампиона играће се 28. маја у Санкт Петербургу.

Победници група, самим тим и носиоци су:

Манчестер сити, Ливерпул, Ајакс, Реал, Бајерн, Манчестер јунајтед, Лил и Јувентус.

Другопласиране екипе ће бити у другом шеширу, а ту се налазе: ПСЖ, Атлетико, Спортинг, Интер, Бенфика, Виљареал, Салцбург и Челси.

Финале се игра у Санкт Петербургу.

Велики скандал обележио је жреб за нокаут фазу Лиге шампиона.

Челни људи УЕФА, који су били задужени за спровођење жреба за осмину финала Лиге шампиона направили су огроман пропуст, па је одлучено да се жреб понови у 15 часова.

Првим жребом у Ниону одређени су следећи парови осмине финала Лиге шампиона: Бенфика – Реал Мадрид Виљареал – Манчестер сити Атлетико Мадрид – Бајерн Минхен Салзбург – Ливерпул Интер – Ајакс Спортинг – Јувентус Челси – Лил Манчестер јунајтед – Пари Сен Жермен

Правило је да се у првој рунди нокаут фазе не могу састати клубови који су били у истој групи, или долазе из исте земље.

Међутим, Виљареал је за противника добио Манчестер јунајтед. Наиме, када је Виљареал извучен у посуду су ставили куглице у којима су били освајачи група против којих шпански тим може да игра и грешком су убацили Јунајтед.

„Не, не, то није могуће. Морамо да извучемо други клуб“, говорио је збуњени Ђорђо Маркети.

Проблем је постао још већи када је Атлетико Мадрид требало да добије ривала. Потенцијални противници шпанског клуба нису могли да буду Реал и Ливерпул и њихове куглице је требало да буду склоњене из шешира. Али опет је направљена грешка и склоњене су куглице са именима Реала и Манчестер Јунајтеда. У шеширу је остао Ливерпул као потенцијални протиувник што никако није смело да се деси, а Атлетику је одузета могућност да извуче Манчестер Јунајтед што би била далеко боља опција него Бајерн.

Атлетико је увидео грешке и одмах после жреба упутио жалбу тражећи да се жреб понови, а за њима се жалило још неколико клубова.

Након краћег разматрања жалба је усвојена и жреб се понавља.

Курир спорт