Đilasovci u rasulu

Kakvo rasulo vlada u redovima Đilasove koalicije jasno se vidi i iz najnovijeg primera. Naime, javnosti manje poznata novinarka Rts-a, potpredsednica nekada velike Demokratske stranke, Tatjana Manojlović javno je podržala kandidaturu za predsednika Srđana Škora.

Podsećamo da su Demokratska stranka Zorana Lutovca i Narodna stranka Vuka Jeremića u koaliciji sa strankom Dragana Đilasa. Ni jedna od tih stranaka se još uvek nije javno izjasnila o eventualnoj podršci Škoru, iako poznavaoci prilika kažu da ne postoji apsolutno nikakva šansa da ga ta koalicija podrži.

Sudeći po nervoznom nastupu Đilasovih botova na društvenim mrežama jasno je da je Škoro samom najavom kandidature uneo nemir i naneo ogromnu štetu novoosnovanoj koaliciji.

Ipak, najviše pažnje privukla je otvorena podrška potpredsednice Demokratske stranke. Ako se uzme u obzir činjenica da Đilasova koalicija još uvek nema kandidata za predsednika republike iako je do izbora ostalo manje od četiri  meseca, moglo se očekivati to da će mnogi ugledni, visoki funkcioneri, poput Manojlovićke otkazati poslušnost i podržati neke druge opcije.

Po svoj prilici na pomolu je novi raskol u opoziciji i raspad tek osnovane koalicije Ssp-a, Ns, Ds-a i Psg-a.