Часопис „Невен“, културно благо чика Јове Змаја, сада је доступно и у дигиталном формату

Након 140 година од изласка првог штампаног броја најстаријег листа за децу на ћирилици, часопис добија своју електронску форму и андроид апликацију како би био доступан свима и то путем мобилних телефона.
Овај пројекат су свесрдно подржали, а самим тим и препознали као изузетно значајан, Министарство културе и информисања Републике Србије, као и Управа за културу града Новог Сада.


Андроид апликација часописа „Невен и Мали Невен“ је едукативно-забавна платформа за децу основношколског узраста која садржи занимљиву енигматику, квизове и тематске рубрике за разоноду, а циљ је да деца активно уче кроз игру.


Андроид апликација листа за децу „Невен и Мали Невен“ је мултимедијална и интерактивна платформа забавно-едукативног карактера намењена свим корисницима интернета, с акцентом на децу основношколског узраста. Наш најстарији лист за децу на ћирилици „Невен“, културно благо чика Јове Змаја, сада је доступно и у дигиталном формату. На интернет страници Новосадског дечјег културног центра креиран је подсајт, где је омогућена директна веза са андроид апликацијом која се може преузети путем „Гоогле плаy“ продавнице. Интерактивни садржаји у једном делу апликације обухватају занимљиву енигматику, квизове и тематски осмишљене рубрике разбибриге чија је функција едукација кроз игру. Садржаји су подељени према узрасним групама читалаца и њиховим областима интересовања, а прилагођени су и нивоу образовања деце.