Ђурђев: Позоришни трг у Новом Саду изгледа светски, Вучевића нападају јер је од Новог Сада направио водеће регионално градилиште и Српску Атину

Позоришни трг у Новом Саду је после толико година коначно сређен и представља само један од реализованих пројеката градоначелника Милоша Вучевића који је од Новог Сада за десет година направио регионално градилиште – изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.

Коментаришући оптужбе опозиционог медија Директно.рс да су на поменутом тргу постављене плоче са граматички неправилним натписом на енглеском, Ђурђев објашњава да је реч о пробним и привременим плочама, да се у тој фази није смело ризиковати са тестирањем оригиналног производа који је, као што ће грађани Новог Сада моћи да виде, врхунског квалитета у техничком, граматичком и естетском смислу.

Милош Вучевић је најбољи градоначелник Новог Сада у последњих 30 година јер ће само у 2022. години Нови Сад бити место реализације чак 400 пројеката, јер ће Новосађани добити четврти мост, јер ће град имати рекордан буџет од 35,8 милијарди динара.

За разлику од његових наводних демократских претходника, Вучевић нема иза себе нити једну малверзацију, већ грађане који му дају подршку на изборима јер је градски буџет повећао за 120%, јер грађани имају веће плате и стабилне и ефикасне градске услуге – додао је Ђурђев.

Председник Српске лиге напомиње да напади на Вучевића никада и нису били економске или урбанистичке, већ искључиво политикантске природе. Погледајте само ко напада градоначелника – они којима смета што он не жели да призна тзв. геноцид у Сребреници, они којима сметају српске тробојке по улицама града, они који се залажу за признање тзв. војвођанске нације и који би на први миг својих патрона са запада пристали да зарад шаке власти раде на отцепљењу Војводине.

Будимо крајње искрени, поред економских резултата које је град постигао, смета им то што је Вучевић удахнуо дух националног поноса и јединства Српској Атини, што је Војводина данас Северна Србија у правом смислу те синтагме – закључио је Ђурђев.