ВОЈИСЛАВ МИХАИЛОВИЋ ИЗАБРАН ЗА НОВОГ ПРЕДСЕДНИКА ПОКС

Изборна скупштина Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС) која је одржана данас у препуној сали Комбанк дворане у Београду, изабрала је једногласно за председника странке, Војислава Михаиловића, бившег градоначелника Београда, потпредседника Скупштине Србије, унука генерала Драгољуба Драже Михаиловића.

За заменика председника изабран је Душан Радосављевић, а за потпредседнике командант одбране Кошара пуковник Љубинко Ђурковић, Миленко Дачевић, председник ПОКС Републике Српске,  Мирко Глибо са Косова и Метохије, мр Владимир Јелић, мр Ненад Томашевић и Владимир Ђорђевић.

Изборна скупштина добила је подршку делегације ДСС, коју су чинили потпредседник Зоран Сандић и председник Извршног одбора Урош Јанковић који се и обратио скупу. Осим њих подршку је дао и ЊКВ Принц Владимир Карађорђевић, али и друге јавне личности попут академика Матије Бећковића и песника Благоја Баковића.

– Из Београда је данас послата величанствена слика јединства и снаге наше странке и решености да се изборимо у оквиру Српске коалиције НАДА коју осим ПОКС и ДСС, чини и 28 покрета, странака, група и удружења грађана, за нормалну Србију. Осим обнове Краљевине Србије, борићемо се за очување Косова и Метохије у саставу Србије, заштиту српских националних интереса у Републици Српској и Црној Гори. 

Са овог скупа дали смо и снажну подршку нашем заједничком кандидату за председника Србије, др Милошу Јовановићу – изјавио је нови председник ПОКС, Војислав Михаиловић и кандидат за градоначелника Београда испред Српске коалиције НАДА (ПОКС, ДСС).

Изборна скупштина је потврдила одлуке Председништва ПОКС о престанку мандата бившег председника Жике Гојковића и његовом искључењу из странке. Сутра ће бити поднет захтев Министарству за државну управу и локалну самоуправу за упис у регистар новог председника странке Војислава Михаиловића и брисање старог.