НЕМА КРАЈА ХАОСА У АУСТРАЛИЈИ: Човек који одређује Ђоковићеву судбину

НЕМА ПОЈМА ШТА ДА РАДИ! Новакова драма добила још један чин

Изгледа да ће се драма у Аустралији продужити и да Новак Ђоковић ни данас неће сазнати коначну одлуку о свом статусу.

Подсетимо, српски тенисер чека на одлуку имиграционог министра Алекса Хоука.

Министар има пред собом опцију да укине визу Новаку Ђоковићу и натера га да напусти Аустралију иако је суд одлучио да Србину дозволи останак у земљи.

Ситуација практично сваког тренутка постаје све сложенија, а у међувремену Ђоковић је излазио на терен, одрадио још један тренинг. Такође, уз одлагање је одржан жреб на којем је Новак сазнао потенцијалне ривале.

А, невероватно звучи да још увек не постоји информација да ли ће заиграти на Род Лејвер арени ове године.

Последња вест из Аустралије је да Алекс Хоук не зна шта да ради у случају Ђоковића и да, највероватније вечерас (по времену у Аустралији) неће објавити своју одлуку.

То је поручио дописник за националну безбедност и спољне послове, Ентонија Галовеја, а пренео „Тхе Аге“.

Подсетимо, Новак Ђоковић је пут Аустралије кренуо 4. јануара. Том приликом је послао поруку да је добио медицинско изузеће од вакцинације. Међутим, дан касније Новаку није омогућен улазак у земљу.

После тога Ђоковић је прошао неколико саслушања и смештен је у притвор на аеродрому у Мелбурну. Тим поводом се огласио отац Срђан Ђоковић који је најавио окупљана у одбрану Новака.

Малтретирање Ђоковића се наставило и после аеродрома, пошто је смештен у хотел у коме није добијао ни редовно храну.

Новак се први пут огласио на бадње вече.

Срби из Аустралије су се окупљали испред хотела у коме је смештен Новак и сваки дан му пружали гласну подршку. Ђоковић и његов адвокатски тим су одмах уложили жалбу на одлуку граничне полиције о забрани уласка.

Да је реч о политичком прогону Новака Ђоковића јасно је и из шокатне претње Владе Аустралије, да неће поштовати одлуку суда уколико она буде ишла у корист српског тенисера.

Упркос свим притисцима Новак Ђоковић је добио Владу Аустралије на суду, па је том одлуком њему враћена виза за боравак у Аустралији. Одлука суда је значила да је Новак Ђоковић слободан човек. Али, министар за имиграцију Алекс Хок и даље има дискреционо право да депортује Ђоковића.

Србин се још једном огласио у среду када је признао неке грешке у читавом процесу пријаве за визу, а из Аустралије су стигле информације да је истрага против њега проширена.

Курир спорт