НОВА ЗАПЛЕНА КОКАИНА У ЦРНОЈ ГОРИ: Пола тоне дроге било скривено у бананама са ознаком „С.Р.Б“!

Више од пола тоне кокаина скривеног у кутијама банана које су стигле из Латинске Америке, заплењено је јуче у магацину компаније „Воли“ у Зети у Црној Гори.

Како преноси лист Побједа, за сада нико није ухапшен, нити је саопштено колика је вредност дроге. Наводно, запослени у магацину су позвали полицију када су у кутијама с бананама видели пакете на којима су биле ознаке „С.Р.Б.“ и „Р. С. Б.“

– Још увијек није познато ко стоји иза ове пошиљке и како је доспела до просторија компаније „Воли“, а полиција ће узети изјаве од више особа и уз сарадњу са међународним партнерима прикупити доказе и информације које су потребне да се овај случај заокружи – преноси црногорски Дан.

Према незваничним информацијама, полиција је до касно у ноћ узимала изјаве од запослених.

Навнодно, товар банана са кокаином у Црну Гору стигао је 2. јануара а десет дана касније утоварен је у камионе и пребачен у магацин.

– Контигент банана наручен је преко компаније црногорског држављанина који годинама живи и ради у Словенији – открили су црногорски медији.

Подсетимо, крајем августа, такође у магацину у Зети полиција је запленила рекордну количину кокаина од 1,4 тоне такође скривеног у товару банана. После велике заплене, ухапшени су Будимир Крстовић, увозник јужног воћа и његова ћерка Марина.

Они су негирали наводе тужилаштва да су знали да је са бананама у њихово складише из Еквадора стигао и кокаин, али је против њих покренута истрага и они су и даље у притвору.

Курир.рс/Е. К.