СУДИЈА КЕЛИ ПРИВРЕМЕНО ПРЕКИНУО САСЛУШАЊЕ! Адвокат Алекса Хока тражи ПРИТВОР ЗА ЂОКОВИЋА!

Министар за миграције Алекс Хок донео је одлуку да се Новаку Ђоковићу откаже виза! Пратите на Куриру дешавања у Мелбурну из минута у минут…

Најбољем тенисеру света Новаку Ђоковићу отказана је виза!

Пред судом у Мелбурну у току је хитно саслушање у случају Новака Ђоковића пред судијом Ентонијем Келијем, који је у првом саслушању поништио одлуку о укидању аустралијске визе првом тенисеру света.

ШТА СМО ЧУДЛИ ДО САДА?

Аустралијска влада прихватила је предлог да одложи депортацију српског тенисера Новака Ђоковића из Мелбурна, коме је укинута виза.

Адвокат аустралијске владе Стивен Лојд рекао је да Влада неће покренути поступак депортације.

Он је рекао да му је прихватљив распоред према коме ће се комплетно саслушање обавити у недељу.

Ђоковић ће вечерас по средњоевропском времену, а у суботу ујутро по локалном времену у Мелбурну, отићи на разговор са имиграционим властима и до тада неће бити у притвору.

Лојд је предложио да Ђоковић тада буде са својим адвокатским тимом, уколико два службеника граничне полиције буду на истом спрату, али да после саслушања оде у имиграциони притвор. Српски тенисер би преко ноћи био у притвору, а затим би у недељу био враћен у адвокатску канцеларију на саслушање.

Ђоковићев адвокат Ник Вуд рекао је да прихвата да Влада има право да приведе његовог клијента, али је упозорио на „медијски циркус“ ако се то догоди.

Ђоковићев адвокатски тим навео је да је сваки минут драгоцен у овом процесу, пошто Аустралијан опен почиње у понедељак.

12.02 – СУДИЈА КЕЛИ ЈЕ ПРИВРЕМЕНО ПРЕКИНУО САСЛУШАЊЕ

11.53 – ПОНОВО ГОВОРИ НОВАКОВ АДВОКАТ

Ник Вуд каже да је министар донео одлуку под претпоставком да је Новак лично попуно све „квадратиће“ у формулару, као и да је Алекс Хок заузео потпуно „радикалан став“ док је доносио одлуку о укидању визе, обраћајући пажњу само на то како ће реаговати народ Аустралије јер је Новак означен као „антивакерс“.

11.47 – СУДИЈА КЕЛИ ОПЕТ ИМА РЕЧ

Ентони Кели подсећа на правила о вакцинисању. Такође, напомиње да је општа обавеза свакога ко крочи на тло Аустралије да буде вакцинисан или да поседује „медицинско изузеће“. Чини се да у овом случају постоји одређена забуна која под хитно мора да се реши, како би се проценило да ли је постојало исправно разумевање принципа. Ако је постојао изузетак, ако и ако је Новак поседовао путну декларацију која је важећа и ако је дато „зелено светло“, онда ће тај део случаја остати нерешен.

11.41 – ОБРАЋАЊЕ ЗАСТУПНИКА АЛЕКСА ХОКА

Стивен Лојд, заступник министра за имиграције Алекса Хока каже да министар неће тражити депортацију док се суђење не приведе крају. Међутим, такође је тражио и да се Ђоковић сутра у 8 сати по локалном времену одведе у хотел за мигранте, уз напомену да и тамо постоји просторија у којој адвокати могу да га посете, тако да ће свакако имати прилику да заједно раде на случају.