ЛЕГЛО НАРКО-БОСОВА НА ЈУГУ СРБИЈЕ: У Великом Трновцу нађено 300 кг дроге! Интерпол ово место означио као ГЛАВНУ тачку за шверц!

Припадници Службе за борбу против дрога су запленом 300 килограма марихуане у Великом Трновцу и хапшењем нарко-дилера пресекли још један ланац трговине наркотицима. Овом успешном акцијом заплене дроге у Великом Трновцу, српска полиција је, још једном, показала да не постоји ни једно место, град или село у Србији у коме се закон не примењује и не спроводи. Српска полиција је показала да закон важи у сваком делу наше земље и да нико неће моћи да наше законе заобиђе и избегне, саопштио је министар полиције Александар Вулин.

Припадници Службе за борбу против дрога, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Нишу, ухапсили су пет особа због постојања основа сумње да су починили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога. Ухапшени су Е. Н. (50), М. А. (35), Ф. Л. (29), Б. С. (40) и А. Т. (69). Осумњичени су ухапшени приликом покушаја примопредаје марихуане, коју су транспортовали комбијем на путу измеду Великог Трновца и села Турије, а приликом претреса просторија и возила које су користили пронадено је 87 пакета марихуане, припремљене за даљу продају.

Заплене

Марихуана и хероин

Полиција је 2015. године ухапсила А.А. из Великог Трновца осумњиченог да је имао засад марихуане. – Пронађена је марихуана тежине преко 60 килограма. Сумња се да је ову биљну материју засадио управо А.А. – саопштио је у то време МУП. Шест година раније, на Бубањ потоку, заплењено је пет килограма хероина вредног 300.000 евра, а међу осумњиченима је и тада било мештана Великог Трновца.

Ово село на југу Србије у околини Прешева, годинама се по медијима провлачило као село дроге. Овај неславни епитет добило је након извештаја Интерпола у коме је Велики Трновац означен као главна тачка за шверц дроге између Блиског истока и Западне Европе.

– У Великом Трновцу постоје чак и осматрачнице које обавештавају локалне нарко-босове о уласку непознатих особа, полиције или новинара – писао је Телеграф пре две године.

Чак 70 одсто дроге намењене западном тржишту шверцује се, како се незванично сазнаје, преко Прешева и Великог Трновца, највећег дистрибутивног центра на Балкану. Хероин из Пакистана, Авганистана, Ирана и Турске добро уходаним каналима долази у Велики Трновац, који је уписан у мапу Интерпола, наводи овај портал:

– Главни центри за дистрибуцију дроге намењене су црном тржишту у Мађарској, Швајцарској, Немачкој, Аустрији и другим западноевропским земљама.

Извор Курира упућен у дешавања у Великом Трновцу наводи да ово место једноставно има добар положај за бављење нарко-бизнисом.

– Дрога из правца Албаније, преко Косова и Метохије, директно стиже у Трновац и одатле се дистрибуира даље – наводи саговорник.

Курир.рс