ПОБЕСНЕЛИ СТАФОРД ЈЕ МОГАО ДА УБИЈЕ НЕКО ДЕТЕ: Житељи Звездаре у страху после напада кера, кажу и да ово није први пут…

Власнички пас, расе стафорд напао је јуче слепог човека, који је ишао улицом са својимпсом водичем, расе белгијски овчар, у улици Деспота Оливера код Петог паркића на Звездари у Београду, а житељи овог дела Београда кажу за Курир да ово није први такав инцидент у њиховом крају!

У непосредној близини места на коме се десио крвави напад кучета, налази се игралиште за децу, а родитељи су исказали забринутост због немарних власника који не посвећују довољно пажње својим љубимцима и пуштају их да лутају слободно.

Наша деца се играју овде сваки дан, јуче када се то догодило нисам био овде на сву срећу. Падала је кишица, али сам чуо да је било много деце. Некога је тај помахнитали пас могао да повреди или да убије. Много смо забринути – каже нам један отац.
Из разговора са становницима кварта на Звездари Курир је сазнао да ово није први пут да се дешавају овакви напади паса.

Већина људи овде има керове и редовно их шетају. Пре пар година био је један пас луталица који се одгајио у паркићу. Сви смо га хранили и волели. Једно јутро само је подивљао и напао друге псе и њихове власнике – испричала је девојка, која је шетала пса код Петог паркића.


Старија жена, која живи у оближњој згради рекла је за Курир да је често виђала нападнутог човек и његовог пса водича у овом крају града.

Стално су шетали њих двојица. Његово куче је јако умиљато и добро. Ми смо увек склањали псе када би они пролазили да се не би случајно заиграо и оборио свог власника, који је слеп. То се свакако није десило, пас је био добро дресиран и никаквих проблема није правио. Баш ми је жао што се све то тако догодило – рекла је госпођа.


Подсетимо, радници Зоохигијене одвели су помахниталог стафорда који је прекјуче умало заклао белгијског овчара, а потом кидисао и на децу. На сву срећу, њега је савладао полицајац, који је са колегама дошао по позиву грађана.

Стафорд је чипован и утврдиће се ко му је власник. Иначе, власник се, док се драма одвијала, није појавио – подсећа извор.

Курир.рс/Јован Младеновић