Ризиковали су ЖИВОТ да би спасили ПСА ИЗ БУНАРА! (ВИДЕО)

Приликом једног лова на дивље свиње у Ердевику, један од паса је упао у необележени бунар који се налази на приватном поседу, а онда су се показали ловци великог срца.

„Ловци љубав према животињама показују делима!“

Ипак, постоји снимак који сведочи о добром делу групе ловаца којима се десила несвакидашња ситуација.

Ловачко удружење „Кулина“ из Ердевика сваке године организује неколико погонских ловова на дивље свиње за своје чланове и чланове побратимских удружења. Један такав лов је био организован 10.10.2020.

Наиме, лов се изводи тако да се један део ловаца постави на тзв. „дочек/чеку“, а ловци са псима претражују терен и подижу дивљач ка ловцима на дочеку. Пси који лове дивље свиње често на себи имају огрлице за ГПС праћење. Један од ловаца је приметио да огрлица шаље сигнал као да пас стоји у месту дуже време, а сви други пси су већ отишли одатле. Посумњао је да нешто није у реду и када је дошао на место одакле добија сигнал схватио је да је пас упао у бунар.

Бунар је иначе на приватном земљишту које се дуже време не користи, обрастао дрвећем и жбуњем. Без превеликог оклевања ловци су се организовали и одлучили да ризикују и упусте се у акцију спасавања пса.

Ловац чији је пас упао у бунар био је спреман да ризикује јер љубав између ловца и пса не познаје границе. Акција је била успешна, а ловац и пас спашени. Ловци су након овог инцидента оградили бунар иако за то нису надлежни.

ЛОВАЦ И ПАС СУ НАЈБОЉИ ПРИЈАТЕЉИ

„Ловци су у данашње време све више на удару јавности и квази „заштитара“ животиња. Модерно ловство се заснива пре свега на заштити дивљих животиња и на одржавању равнотеже у природи. Човек се својим свакодневним активностима и привредом већ превише умешао у природу и ловци су једини који имају за циљ да направе некакав баланс у природи.

Када су јаке зиме ловци су једини који износе додатно храну у ловиште која је неопходна да дивљач буде здрава, током великих врућина ловци праве појилишта, у случају временских непогода ловци увек брину о дивљачи. Као што се може видети из овог снимка, ловци су заиста прави љубитељи животиња, без обзира да ли је то њихов пас, дивљач или било која друга животиња.

Ловци своју љубав не показују куцањем на интернету, него газе километрима по дубоком снегу са врећом кукуруза на леђима, одвлаче цистерне са водом у најудаљеније крајеве ловишта, а када је потребну за свог пса се спуштају у бунар ризикујући свој живот.

Пас је човеков најбољи пријатељ, а ловци су још једном показали колико су спремни да ризикују због живота једне животиње“