НОВА ПОМОЋ ЗА МЛАДЕ, ЈОШ 100 ЕВРА: Скупштина данас усвојила закон, исплата у јуну ПОЛИТИКА

Скупштина Србије усвојила је данас допуне Закона о привременом регистру држављана Републике Србије од 16 до 29 година, а реч је о закону по којем се младима уплаћује новчана помоћ за ублажавање последица пандемије болести ковид-19.

Министар финансија Синиша Мали објаснио је раније данас у парламенту да ће по том закону млади од 16 до 29 година у јуну добити додатну помоћ државе у износу од 100 евра.

– Ми ћемо свима који се буду пријавили новац пребацити 1. 2. и 3. јуна – рекао је Мали.

Они који су се пријавили за помоћ која им је уплаћена почетком фебруара, не морају поново да се пријављују, а млади који су у међувремену напунили 16 година се пријављују од 16. до 31. маја.

Мали је казао да је више од миллион младих добили помоћ државе.

– За нас је ово изузетно вазна помоћ, хтели смо да покажемо снагу наших јавних финансија. У последње две године у време најтеже кризе наса земља је издвојила 8,7 милијарди евра, односно преко 18 одсто БДП-а да помогне и привреди и грађанима – рекао је Мали.

Он је истакао да је држава испунила свако обећање које је дала “у дан, и динар“.

– Показали смо колико је држава јака, то је слика потпуно другачије Србије која побеђује у економији. Исплата младима је јос једна потврда успешне и одговорне економске политике – поручио је министар финансија.

(Курир.рс/Новости)