Одликован Иван Стоилковић, председник Демократска партија Срба Македоније

Одличје је дошло као резултат чињенице да сам са великом пажњом пратио знакове који су поред пута остављали наши преци, знаци који су изузетно помагли и лично и колективно нашем народу да очува сећање на претке и смерно корача у будућност, позивајући се на њихова херојска дела за наш народ у целини.


Изузтно сам захвалан што ми је поводом 200 година од рођења вожда Ђорђа Стартимировића, Центар за развој Шајкашке са благословом Његовог преосвештенства епископа сремског Василија и уз сагласност породице Стратимировић из Кулпина доделио одликовање, велики Крст вожда Ђорђа Стратимировића.
Орден, одликовање је установљено прошле године поводом преноса посмртних остатака Ђорђа Стратимировића у Србију након 113 година.
“Иако су међу носиоцима Крста и највиши државни односно црквени представници, не може се на граме мерити чије су заслуге оволике или онолике: свако у својој области ради и радиће оно што је, да се послужим речима књаза Милоша, на ползу народа” – објашњава Иван Стратимировић, потомак Племенитих Стратимировића од Кулпина.
Ово високо одликовање као симбол и доказ уважавања и захвалности на досадашњем раду и залагању за напредак и просперитет Србије и свих Срба добили су Александар Вучић, Александар Вулин, Иринеј Буловић, др Дарко Танасковић као и друге најзаслужније личности из редова свештенства Српске православне цркве, Војске Србије, као и културног, академског, политичког и јавног живота Србије. И ето и мене у изузетном друштву. Надам да сам достојан достојан одликовању и указаној части.