Миша Вацић у Бојнику: „Проблем је БЕОГРАДОЦЕНТРИЧНА политика, морамо зауставити ОДЛИВ становништва!“

Председник Српске Деснице Миша Вацић наставио је кампању за председника Србије у општинама Лебане и Бојник. Вацић је поручио да су он и Српска Десница једини који пред грађане излазе са конкретном идологијом док се други кандидати и листе воде математичким калкулацијама.

Власт прави математику како да њихов кандидат за председника победи у првом кругу, опозиција прави непринципијалне математичке коалиције како доћи до 3 посто, ући у Парламент и обезбедити буџетско финансирање за странку. Српска Десница је једина која нуди конкретне политичке и идеолошке правце уместо конфузно набацаних предзборних обећања – рекао је Вацић на конференцији за штампу у Бојнику.

Он се сусрео са представницима ветерана из ове две општине и изразио незадовољство статусом који учесници ратова добијају у српском друштву.

 

 

Држава је дужна да ода заслужено признање онима који су одбранили ову земљу. Они морају добити више пажње у медијима и јавности од било ког политичара или јавне личности. Такође, посебна брига мора се водити о јунацима који имају здравствене последице услед учешћа у рату, попут инвалида и оних са посттрауматским стресним поремећајем. Није довољно да држава само пропише цифру коју би исплатила месечно, већ је потребно да се о њима поведе посебна брига, да их надлежне службе обилазе и пружају трајну подршку. Сведоци смо да се свакога дана у медијима и друштвеним мрежама воде акције хуманитарне помоћу учесницима рата, они не смеју да дођу у ситуацију да буду социјални сличајеви, то је велика срамота предходних власти – рекао је Вацић у разговору са ветеранима.

Вацић је положио венац на спомен обележје за 700 установника Бојника које су у овом месту 1942. убили бугарски окупатори.

Током разговора са грађанима Лебана, Вацић је рекао да је највећи проблем Србије “београдоцентрична политика” коју су спроводиле досадашње власти и да финансије и инвестиције морају бити усмерене у друге делове Србије како би се процес одлива становништва зауставио.

Потпуно погрешна политика давања субвенција страним фирмама који су отоворили нова радна места али понудили минималне плате није зауставила одлив младих из својих средина ка градовима и инистранству. Српска Десница и ја сматрамо да страници не треба више да добију ни један једини динар субвенција, средства треба усмерити нашим грађанима, у пољопривреду и другу производњу. Средства не треба усмерити у Београд већ у општине попут Лебана и Бојника где је пољупривредницима и предузетницима заиста потребно да добију економски стимуланс – рекао је Вацић.