Ловна литература по први пут пред читаоцима у Србији на једном месту

Ловна литература ће се по први пут представити читаоцима у Србији на једном штанду у склопу Међународног сајма књига на Новосадском сајму од 3.до 10.марта.

Основна идеја је, да се на једном месту окупе угледни аутори издања из света лова и кинологије.

Посебно бих издвојио гостовање др Сзилáгyи Баy Пèтер из Републике Мађарске, који је аутор ловачке књиге за најмлађе, “Хуберт, ловац вилењак” која ће бити представљена у оригиналу на мађарском језику, а чији превод на српски језик је у припреми.

Промоција ове књиге је заказана за 9.март од 12:00 часова на централној бини “Лаза Костић” у хали Мастер центра.

План је да се многобројној публици ове манифестације представи преко 50 наслова. У склопу штанда нека издања биће дељена бесплатно свим заинтересованима.

У истом термину, од 3. до 10. марта, биће одржана и 26. Међународна изложба уметности „Арт Експо“, на којој ће се у склопу ловачког штанда представити и “фотоловци” са изложбом фотографија дивљих животиња из Србије.

Сајам образовања „Путокази“ ће трајати два дана, 9. и 10. марта у склопу којег ће ђаци и студенти на овом штанду моћи да пронађу стручну литературу.

Основни циљ је да ловна литература и фотолов буду приказани као део једне шире дисциплине, ловства, и да кроз разговор са посетиоцима штанда допринесемо промоцији ловства Србије, а самим тим допринесемо разноликости понуде овогодишњег Сајма књига, Арт Еxпо-а и Сајма образовања.

Велики број посетилаца из неловачке заједнице, је идеална прилика да се ловство Србије испромовише на један нови начин.

Радно време приредби је од 10 до 20 часова, а улаз се не наплаћује.y

извор: lovijosponesto.club