На Међународном сајму туризма биће представљен велики потенцијал Војводине

 

Конференција за медије поводом предстојећег 43. Међународног сајма туризма, од 24. до 27. марта, одржана је данас на Београдском сајму. Том приликом најављени су и 12. Међународни сајм вина ,,Beowine“ (25. и 26. март), као и Сајам хотелско-угоститељске опреме HORECA (24–27. март), који се одржавају у оквиру Сајма туризма.

Према речима челника Београдског сајма, који ове године обележава 85 година постојања, Сајам туризма је једна од најуспешнијих манифестација у земљи и региону, која већ више од четири деценије отвара нове перспективе у развоју туристичког пословања, промовишући актуелна дешавања у туристичкој привреди и делатностима, док су Сајам вина и Сајам хотелско- угоститељске опреме две манифестације које сваке године расту и унапређују се, како по обиму, тако и по броју учесника и посетилаца.

Покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић истакао је да је циљ да се АП Војводина на овогодишњем Сајму туризма представи онаква каква јесте, као најразвијенија регија Републике Србије, која предњачи у привредном развоју, али и по броју ноћења и људи који је посећују и враћају јој се.

Он је подсетио на то да је управо таква Војводина представљена и на Експо изложби у Дубаију.


Ресорни секретар је захвалио тиму Београдског сајма, који је Секретаријату за привреду и туризам обезбедио изузетан простор у ком ће, заједно са Покрајинским секретаријатом за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и Гаранцијским фондом, представити богат садржај.

„Посебно бих истакао да ће по први пут на једном месту бити представљен верски туризам као нов туристички производ. Посетиоцима ће бити презентовани верски објекти Српске православне цркве у Сремским Карловцима и на Фрушкој гори, али и објекти других религија на територији АП Војводине“, казао је Иванишевић.

Он је нагласио да ће бити представљена и манифестација „Tour de Fruška“, која ће бити одржана у мају, а чији је циљ промоција активног одмора на Фрушкој гори, и која је намењена свим љубитељима бициклизма, рекреације и боравка у природи.

Ресорни секретар је још додао да ће не штанду Секретаријата, на основу споразума који је Покрајинска влада потписала са Анголом, бити представљени и туристички потенцијали те земље.

Овогодишњи Сајам туризма у Београду носи симболичан назив „Између планина и мора“, будући да је предвиђена велика, свеобухватна презентација свих подручја наше земље у којима је туризам заступљен и за која постоји велико интересовање домаћих и страних посетилаца.

Покрајински секретаријат за привреду и туризам у оквиру својих павиљона у халама 1 и 4 представља туристичке атракције Војводине, а биће уприличени и бројни Б2Б сусрети представника туристичке привреде на којима ће учествовати и туристички посленици из Покрајине.

На Сајму вина Секретаријат има највећи изложбени простор где се презентују готово све винарије са територије Војводине.

На данашњој конференцији за медије говорили су и помоћница у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Јелена Миленковић Орлић, директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић и директор Туристичке организације Града Београда Миодраг Поповић.

Међународни сајам туризма биће свечано отворен у среду, 23. марта, у 16 часова.