ФОТО, ВИДЕО: Новосађани међу ухапшенима у великој полицијској акцији, заплењена кола, квад, куће…

У великој акцији СБПОК-а, Одељења за сузбијање високотехнолошког криминала и београдске полиције и Жандармерије, данас је ухапшена 21 особа.

Ухапшени су осумњичени за неовлашћену употребу туђег пословног имена и друге посебне ознаке робе или услуга и за удруживање ради вршења кривичних дела, на тај начин што су, у дужем временском периоду, као припадници групе у намери да обмане купце неовлашћено користили туђе ознаке, у већој количини или вредности набављали, производили, прерађивали, складиштили или стављали у промет робу са лажним обележијима познатих робних марки.

Осумњичени се терете да су организовали производњу, паковање, складиштење и продају на велико и мало, фалсификованих хемијских производа за домаћинство начешћих произвођача Проктор анд Гембл и Хенкел и то: „ЈАР (Мађарски Фаирy), Фаирy, Ариел Профессионал, Ариел Профессионал цолоур, Хеад&схоулдерс (пет типова шампона), Ленор, Персил, Силан, Перwолл, Бреф“ а чију продају су даље организовали на пијачним тезгама у Суботици, Сомбору, Новом Саду, Панчеву и Београду.
Приликом претресања станова, пословних просторија и магацина које користе осумњичени пронађена је велика количина хемијских база за прављење фалсификованих производа чије порекло и хемијски састав не одговара оригиналним а постоји вероватноћа и да су канцерогени.

Такође су пронађени и фалсификати амбалажа и налепница робних марки, постројења за производњу као и штампарске припреме за фалсификовање производа.

Од осумњичених је одузето 500.000 евра, 8.000.000 динара и 700.000 мађарских форинти, затим 13 скупоцених путничких аутомобила, један квад, две куће и плац на Вождовцу као и један стан у Панчеву.

На списку ухапшених су: Драган П. (54) из Београда, Срђан В. (46) из Смедерева, Синиша Р. (45) из Новог Сада, Славиша С. (51) из Панчева, Бајрам К. (29) из Смедерева, Далибор Б. (44) из Суботице, Милојко Ђ. (66) из Београда, Слађан К. (24) из Суботице, С. Ласла (53) из Суботице, Илија М. (39) из Суботице, Александар П. (47) из Суботице, Зоран Т. (52) из Суботице, Милан К. (40) из Суботице, Наташа С. (40) из Суботице, Милорад С. (53) из Суботице, Азим А. (45) из Новог Сада, Александар С. (51) из Куле, Урош Т. (33) из Новог Сада, Бојан В. (29) из Суботице, Мирослав Б. (66) из Оџака, Пера С. (47) из Панчева.

Код појединих осумњичених пронађена су два пиштоља и одређена количина марихуане и њима ће за наведено бити писана кривична пријава.

Свим осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати у ком року ће, уз кривичне пријаве, бити спроведени надлежном тужилаштву.

АУТОР: 021.rs