Ђурђев: НАТО снаге у БиХ више ни не крију да имају план да угрозе безбедност и живот Милорада Додика

Закључци данашњег заседања представника НАТО пакта у БиХ не само да не садрже деманте и осуду медијских натписа о плановима те војне организације да отме српског члана Председништва БиХ Милорада Додика, већ поручују да и он и Република Српска морају бити кажњени, што је не само скандалозна, већ и јако опасна порука – изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.

– Он је подсетио да су и Република Српска и Додик лично већ годинама на мети НАТО пакта јер не желе да му приступе, а истовремено одржавају изузетно блиске односе са Русијом. Откако је избила украјинска криза НАТО пакт не само да врши притисак на Додика, већ му и отворено прети, јер му је добро познато да је Додик један од најлојалнијих савезника и пријатеља руског председника Владимира Путина и да је последња особа која би се придружила санкцијама против Русије и руског народа. Као један од чланова Председништва БиХ, он је фактор који спречава и то да БиХ у целини уведе санкције Русији – напоменуо је Ђурђев.

Председник Српске лиге сматра да је НАТО у БиХ својим понашањем оправдао то што је најомраженија институција међу тамошњим Србима.

– Пре 23, односно 27 година НАТО је бомбардовао Србију и Републику Српску и очигледно не желе да се на томе зауставе, јер отворено и без увијања поручују да желе да се поново обрачунају и са Српском и са Додиком. Уверен сам, међутим, да Додика и Српску има ко да заштити јер Русија је јасно поручила да своје не заборавља, а поменути су својим речима и делима показали да су спремни ако треба и да страдају за Русију, што званична Москва цени и сигурно је спремна да узврати истом мером – закључио је Ђурђев.