Одеска епархија УПЦ предала вреће за спавање граничарима и лекове Оружаних снага Украјине

Црноморска гранична испостава и војници из области Николајев добили су помоћ Одеске епархије Украјинске православне цркве.

Одеска епархија Украјинске православне цркве донирала је опрему и лекове војним лицима Оружаних снага, граничарима и територијалној одбрани, преноси Епархија УПЦ на својој Фејсбук страници.

По благослову митрополита одеског и измаилског Агафангела, на празник Благовести Пресвете Богородице, војницима једне од пограничних испостава Одеске области уручене су вреће за спавање, простирке и јелеци.

Такође, војници Оружаних снага Украјине обратили су се Владики Агафангелу са молбом да помогну у лековима. „Војници Оружаних снага су у својој петицији истакли размере добротворне мисије Одеске епархије Украјинске православне цркве и жељу свештенства да подржи браниоце Украјине“, саопштила је епархија УПЦ.

По благослову владајућег епископа, протојереј Павел Полешчук уручио је неопходне лекове територијалној одбрани региона и војним лицима Оружаних снага Украјине који штите прилазе Одеси у Николајевској области.

Како је пренео УОЈ, Одеска епархија тражи помоћ црквама и манастирима УПЦ да прихвате избеглице.

извор:spzh.news