Телекомово ново задужење од 500 милиона евра значи да нико неће да им позајми ни динар

Ново задужење Телекома, путем еврообвезница вредних 500 милиона евра, само значи да више нико не жели да им позајми ни динар. Ни банке, ни међународне финансијске институције, а ни држава, која је очигледно одбила да поново штампа новац за откуп динарских обвезница – изјавио Душан Никезић, председник Ресорног одбора за привреду и финансије Странке слободе и правде.

Телеком предао СНС-у комплетан именик мобилних телефона?!
Даље се наводи:

Директор Лучић се још хвали да је повећао приход за 100 милиона евра, као да тиме може да се оправда ново задужење од чак 500 милиона евра.

У претходних пет година укупан приход Телекома повећан је за 26%, док су дугови учетворостручени и данас су скоро дупло већи од укупног прихода.

Преко милијарду и по евра новог дуга отишло је на преплаћене инвестиције у партијске кабловске оператере, партијске медије, мултимедијалне садржаје и права на преносе, а све без значајног ефекта на приходе

Зато је јако тешко одредити ко је нанео већу штету Србији, Грчић или Лучић? Ģрчић је до банкрота довео највећу српску фирму, а Лучић ону најбољу – изјавио Душан Никезић, председник Ресорног одбора за привреду и финансије Странке слободе и правде.

direktno.rs