БРАЋА СТОЈАНОВИЋ, ЈЕДИНИ СТАНОВНИЦИ СВОГ СЕЛА: Живе без струје и воде, немају јастук, кров им је од сламе, али ОСМЕХ не скидају

Рођена браћа Драган и Слађан Стојановић живе у трошној старој кући са сламнатим кровом у планинском селу Бабина Пољана, на око 40 километара од Врања.

У кући немају ни струју ни воду и спавају у истом кревету, и тако деценијама… Муку муче и са основним животним намирницама јер им је најближа продавница на десет километера од куће, а и ако оду до ње морају добро да воде рачуна шта могу да купе јер живе само од социјалне помоћи која износи свега 8.000 динара.

Braća Dragan i Slađan Stojanović Babina poljana
ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН ФАЦЕБООК ТАМАРА МИСИРЛИЋ

Браћа нигде не раде јер немају где, једини су становници свог села, а дане проводе усамљени, на врху планине, са дивљим животињама. Без основних услова за живот. И поред свега, они не скидају осмех са лица јер им је, како кажу, једино остао.

– Спавамо заједно у кревету, немамо јастук. Добри људи су нам дали неку гардеробу, па то ставимо испод главе, имамо сламу уместо крова, па кад пада киша покривамо се најлоном – прича Слађан, иначе учесник рата, преноси Телеграф.

Његов брат Драган каже да им је посебно тешко са првим хладним, зимским данима и снегом који окује њихово место.

Braća Dragan i Slađan Stojanović Babina poljana
ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН ФАЦЕБООК ТАМАРА МИСИРЛИЋ

– Кад је зима, умиремо овде, не можемо да одемо у продавницу за брашно, а лети нам змије долазе – прича он.

На питање како успевају да буду насмејани у дому без струје, без воде и сами, рекли су да је то једино што им је остало.

– Њихова кућа јако тешко може да се среди, тако нешто до сада нисам видела, баш је страшно, а и много је удаљено. Али наравно, ништа није немогуће и ја бих искрено волела да добију бар најосновније услове за живот – каже каратисткиња и хуманитарка из Врања, млада Тамара Мисирлић, која је посетила браћу.

Како додаје, браћа Стојановић спремна су да оду из тог места било где где би им живот био лакши. Да се мање муче и страхују од оног што доноси сутра.

Уколико желите да помогнете браћи Стојановић, то можете да урадите уплатом на рачун за донације:

200-3453980101008-90, Фондација „Тамара Мисирлић“.

Сврха уплате: Помоћ за Драгана и Слађана.

(Курир.рс/ Телеграф)