КЉУЦАЛЕ ЈЕ ПО ГЛАВИ ТАМАРА ПРЕЖИВЕЛА ХОРОР УСРЕД НОВОГ САДА, НАПАЛЕ ЈЕ ВРАНЕ: Ево како се спасла пред налетом БЕСНИХ птица

Прво сам их чула како се оглашавају. Биле су бучне. Одједном, осетила сам снажан ударац у главу. Нисам знала шта је, окренула сам се да видим о чему се ради и угледала вране како слећу на мене. Наизменично су ме кљуцале, једна, па друга, па трећа… Биле су упорне, нису престајале, као у неком хорор филму.

Овакопочиње своју исповест Тамара Крањчевић из Новог Сада, која је због стреса и повреда на глави данас морала раније да изађе са посла. Бесне вране напале су је док је ишла на посао, око шест ујутру, у улици Антуна Урбана, па је ово страшно искуство поделила и на Фејсбуку да би људе упозорила на опасност.

– Све ме боли. Имам шест красти на глави од њихових убода и удараца. Стрес који сам доживела је ужасан, не могу да дођем себи. Кад затворим очи, само видим њих како слећу на мене. Не знам ни како ћу заспати вечерас – прича нам Тамара.

Не зна ни како би се све завршило да усред тог ужаса није наишао један мушкарац.

– Он је тапшао, махао рукама, и некако успео да их отера. Питао ме је „је л сте добро“, а ја, у коликом сам шоку била, нисам успела ни да му одговорим. Само сам продужила даље, и даље несвесна шта ми се догодило. После сат и по заболела ме је глава и почела сам да плачем од ужасног стреса који сам доживела – присећа се наша саговорница и захваљује непознатом човеку на помоћи.

Кад је дошла себи, позвала је комуналну полицију, али они су јој рекли да се баве кућним љубимцима, а не и дивљим животињама. Тамара највише брине због свог детета, као и све друге деце која туда пролазе.

– Жена која је прочитала моју објаву на Фејсбуку јавила ми се и рекла да је живела у улазу до мог. Веровали или не, вране су је три године нападале и на крају је само због њих морала да се пресели – открива нам Тамара.

Недавно су вране на Звездари у Београду напале и Јелену Радивојевић, стручну саветницу Спортског савеза, која је успела да отера птицу те је остала неповређена.

Иначе, вране обично нападају како би заштитиле своје младе. Дешава се да птићи испадну из гнезда, па мајка сваког пролазника посматра као потенцијалну претњу.

Најпаметније је да, у случају да видите бесну птицу, промените смер кретања и тако избегнете њену агресивност.

(Курир.рс/Телеграф)