НОВИ ДЕТАЉИ ХАПШЕЊА ОТМИЧАРА ИЗ НИША: Злостављали девојке, терали их на проституцију у Француској, а једна је и УМРЛА

Више јавно тужилаштво у Нишу, након извшеног претреса стана, донело је наредбу о спровођењу истраге против осум. А.М, због два кривична дела отмица из чл. 134 ст. 3 у вези ст. 1 КЗ, као саизвршилац у вези чл. 33 КЗ и једно кривично дело отмица из чл. 134 ст. 4 у вези ст. 3 и ст. 1 као саизвршилац у вези чл. 33 КЗ.

Сумња се да је почетком 2002. године осум. А.М. заједно са Б.Н., према коме је кривични поступак окончан правноснажном осуђујућом пресудом пред судом у Француској Републици и сада покојним З.Р., оштећену О.С. силом и искоришћавањем односа зависности и страха који је оштецена имала према њима као лицима која су је купили од непознатих лица, задржали дуже од десет дана, и то у периоду од око три месеца, поступајуци према њој на свиреп нацин, а све како би оштецену О.С. принудили да поцне да се проституише у мрежи проституције, коју је организовао осумњицени заједно са Б.Н., па је након периода од око 3 месеца оштецена и поцела да се проституише за њихов рацун.

Такоде, сумња се да је у периоду од средине априла 2002. године до 02.08.2002. године, осу. А.М. заједно са Б.Н., држао оштецену М.К. у разлицитим хотелима на ширем подруцју града Париза, као и да су поступали према оштеценој на свиреп нацин, а како би је принудили да им каже какве су изјаве она и оштецена В.Р. дале у полицији Француске Републике, у ком поступку су саслушаване због наводења на проституцију од стране цланова ове мреже, док су у неутврденом периоду од краја јула до средине августа 2002. године, ошт. В.Р., силом и искоришцавањем односа зависности и страха који је оштецена имала према њима као проститутка у мрежи проституције коју су они организовали, одвели из Тулуза у париску област и задржали је, поступајуци према њој на свиреп нацин, како би је принудили да им каже какве су изјаве ошт. М.К. и она дале у полицији Француске Републике у ком поступку су саслушаване због наводења на проституцију од стране цланова ове мреже, услед ког свирепог поступања је наступила смрт ошт. В.Р.

Осумњицени А.М. је дана 25.05.2022. године, уз кривицну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Нишу, ради саслушања. Приликом саслушања, осумњицени А.М. се бранио цутањем, након цега је Више јавно тужилаштво у Нишу предложило Вишем суду у Нишу одредивање притвора против осум. А.М. до 30 дана, како боравком на слободи не би ометао поступак утицањем на сведока кога је током истраге потребно испитати, као и због цињенице да је за наведена кривицна дела прописана казна затвора преко десет година, ције извршење доводи до узнемирења јавности.

kurir.rs