СЛЕДИ ПОТПУНИ ХАОС: Вимблдон УЗВРАЋА УДАРАЦ, на прагу смо РАТА невиђених размера – Ево како ће све ово УТИЦАТИ на Новака Ђоковића!

Дешавања у Украјини, тј. рат који већ три месеца бесни у овој европској држави, знатно је утицао на спорт.

Организатори Вимблдона одлучили су да због опте ситуације забране учешће руским и белоруским тенисерима на Свеенглеског клуба, на шта су АТП и WТА организације одмах реаговале и донеле одлуку да предстојећи турнир на Острву неће бити бодован.

Како преноси британски „Тајмс“, организатори Вимблдона одлучили су да поднесу тужбу против наведених тениских организација што би у многоме утицало и на самог Новака Ђоковића и могло би да преокрене и саму историју тениског спорта с обзиром да најбољи тенисер света јури „недостижни рекорд“ по броју проведених недеља на првој позицији АТП листе.

Поводом свега наведеног „Тајмс“ је објавио:

– Вимблдон је ступио у контакт са адвокатима и истражује правне основе за покретање тужбе против АТП и WТА. Већ су обављени први разговори и тражи се начин по коме ће Вимблдон добити дозволу да врати поене. Подршку су им пружили Аустралијан опен, Ролан Гарос и УС опен и спремни су заједно да раде на овоме.

Да подсетимо, овогодишњи Вимблдон стартује 27. јуна, а према последњим доступним информацијама и поред евентуалног бојкота одређених тениских звезда, Новак Ђоковић жели да наступи на теренима Свеенглеског клуба и поред чињенице да, барем за сада, наступом само назадује на АТП листи.

republika.rs