Владан Вукосављевић: Данас је већ сасвим јасно!

Сви они, бројни, који по интернету горљиво подржавају или исказују разумевање за јучерашње „давање аутокефалности“ расколничкој Титовој цркви која је запленила храмове и имовину СПЦ и који речником острашћених аутошовиниста кидишу на све неистомишљенике, сутра ће на сличан начин, демагошки и софистички, правдати и друге евентуалне одлуке којима се угрожавају интереси српског народа на КиМ, у РС, ЦГ, Хрватској или у односу према Русији. Све по истом, препознатљивом обрасцу.
Заједно са бројним другосрбијанцима, ова групација која се представља као национална, заправо је онај „идеални“ српски народ о коме су маштали Тито, Ћилас, Милош Минић, Коча, Крцун и бројни други комунисти. Отуђен од националних интереса, аутодеструктиван, поводљив, самопоништавајућег погледа на сопствену историју, заражен идејом о „великосрпској опасности“, склон издаји.
У вези са укупним схватањем српских интереса код сада делатног нараштаја људи, суочени смо са вишедеценијским разарајућим кумулативним ефектом титоизма удруженог са једнако опасном и штетном идеологијом еврофанатизма.
Такви, несигурни, посвађани и пометени, лака смо жртва туђих и антагонистичких историјских стремљења.
Колико до јуче, СПЦ је у свим анкетама, деценијама била означавана као институција у коју Срби имају највише поверења. Те анкете читали су и наши марљиви и предузимљиви непријатељи.
Да ли су и шта су постигли да то промене и укаљају, показаће изазовима крцати дани и месеци који следе.
Требало би много да се узмемо у памет ако желимо да опстанемо као историјски народ.

Аутор : Владан Вукосављевић, бивши  министар културе у Влади Р. Србије

Извор: Фејсбук профил Владана Вукосављевића