Сусрет са представницима невладиног сектора укљученог у преквалификације у области дигиталног маркетинга – шанса за дигиталне номаде и могућности рада на даљину

Нови Сад, 6. јун 2022. – Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, и помоћник покрајинског секретара, мр Милан Јарић, састали су се са представницима Удружења за промоцију дигиталних номада, послова на даљину и технологија Be Happy Work and Travel, са којима су, између осталог, разговарали о веома значајном пројекту који се спроводи у читавом региону Западног Балкана, под називом ,,Иста шанса“.

Пројекат ,,Иста шанса“ подразумева преквалификацију и проналазак послова на даљину, а који у оквиру актуелног позива обухвата 34 полазника који се обучавају путем online наставе пуних 16 недеља за многобројне сфере дигиталног маркетинга, кроз низ радионица, предавања и курсева које воде експерти из области дигиталног маркетинга, e-mail маркетинга, креирања графичког и дигиталног садржаја за интернет платформе, друштвене мреже и слично.

Према речима Илије Ћалине, оснивача платформе за дигиталне номаде, овај пројекат се реализује у сарадњи са водећом светском маркетинг платформом HubSpot и њиховом HubSpot Academy, као и са Google Analytics Academy.

Илија Ћалина и Никола Сивч су покрајинском секретару изнели и додатне детаље и критеријуме овог програма, на који су могли да се пријаве сви пунолетни грађани из Србије, Словеније, Хрватске, Мађарске, Румуније, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Северне Македоније, како би након саме обуке били спремни да своје идеје и креативност преточе у нова занимања, попут контнет креатора, аналитичара, копирајтера и доброг вођу кампање који ће оглашавање схватити као свој лични позив.

Илија Ћалина је оснивач платформе за дигиталне номаде са седиштем у Лондону и истоименог удружења са седиштем у Загребу, а са растом и развијањем самог пројекта, основао је удружење и у Србији, с обзиром на растућу потребу за овом врстом професије, идући у корак с временом и веома захтевним тржиштима.

Секретар Иванишевић је овом приликом стекао увид у сам концепт овог значајног пројекта, рекавши да се и сам Секретаријат уз помоћ Едукативног центра Нови Сад, а у оквиру свог ресора рада и запошљавања, уједно и бави преквалификацијом и доквалификацијом незапослених лица на евиденцији Националне службе за запошљавање.

Иванишевић је додао да је изузетно важно пронаћи своје место на тржишту рада и познавати што више савремених вештина, што само по себи може да изнедри много прилика за запослење.

Он је са представницима Удружења разматрао и могућност заједничког организовања свечане доделе сертификата полазницима актуелног круга обука, који ускоро завршавају шеснаестонедељни циклус, као и представљања програма ,,Иста шанса“ на павиљону Секретаријата у току трајања јесењег Међународног сајма туризма.