Кркобабић: Пушку, жену и земљу не остављаш никоме

Ребалансом буџета обезбеђено је додатних 580 милиона динара за куповину сеоских домаћинстава, што ће омогућити усељење још 560 породица, рекао је министар за бригу о селу Милан Кркобабић.
Кркобабић: Пушку, жену и земљу не остављаш никоме Фото: Медиа центар Београд
Он је за ТВ Хепи рекао да од следеће седмице почиње да ради комисија која ће одлучивати о захтевима за доделу сеоских кућа који су поднети до 1. новембра.

Кркобабић је подсетио да је до сада додељена 1.101 сеоска кућа у које је усељено више од 2.000 одраслих особа и око 1.500 деце, а са новим усељењима 5.000 младих живеће на селу захваљујући подршци Министарства за бригу о селу.
„Догодило се оно у шта је мало ко веровао, а то је да људи који имају у просеку мање од 29 година, живе на селу, а још битније је да је 20 одсто њих из градова кренуло ка селу“, рекао је Кркобабић за Хепи, преноси Агротв.нет.

Министар предвиђа да ће све више људи да напушта приградска насеља и одлази на село, јер, како је рекао, кирије расту, а на селу имају могућност да добију „кров над главом“.

Говорећи о ситуацији на Косову и Метохији он је оценио да је погрешно што је велики број Срба отишао са те територије.

„Пушку, жену и земљу не остављаш никоме. А ми смо били толико храбри да одемо и сада морамо да решавамо ове проблеме. Кључ је да нам рубна подручја оживе, да имамо људе на нашој земљи. Дневно нам стиже од 13 до 15 захтева. И то је битно, ми то решавамо“, рекао је Кркобабић.

Аутор: Тањуг