Свештеник близак папи оптужен је да је приређивао оргије називајући их „Свето тројство“

 

Иван Рупник, свештеник из Словеније и један од најпознатијих уметника у католичком свету који је осликавао храмове широм света, оптужен је да је, користећи се ‘психо-спиритуалним’ уценама, подводио монахиње, неретко их наговарајући на оргије, преноси „Дејли мејл“. 

Једна госпођа, која се размонашила и данас живи у Словенији, тврди да ју је отац Рупник осамдесетих година прошлог века подводио и присиљавао на љубавне односе, злоупотребљавајући њену љубав и посвећеност према богу. По њеним речима, он је чак и организовао оргије које је називао „Света тројица“, а кроз које је прошло више од 20 монахиња.

Бивша монахиња истакла је да прва притужба на Рупниково понашање датира још од 1994. године у Словенији, али јер игнорисана, јер је у то време, па све до данас, римокатолички мушки ред чији је члан и Рупник, прво у Словенији, а потом и у Риму, стицао све већу међународну подршку.

Рупник је сада у центру скандала који је захватио католички језуитски ред чији је члан и сам поглавар Римокатоличке цркве. Изјаве неименоване бивше монахиње приморале су Свету столицу да у недељу потражи још жртава Рупникових подвођења.

Скандал је изашао на видело тек прошле недеље када су језуити признали да је Рупник изопштен из њиховог реда због тога што је починио један од највећих грехова за Католичку цркву, искористио је исповедаоницу како би опростио грехе једној од монахиња са којом је био у интимном односу.