Канцеларија за КиМ: Двојица српских дечака рањени у Готовуши док су носили Бадњак, на њих пуцао Албанац

 

Двојица српских дечака, рођаци Стефан Стојановић (11) и Милош Стојановић (21) рањени су данас у Готовуши код Штрпца када је на њих, без икаквог повода, из возила у покрету пуцао локални Албанац, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију Владе Србије, преноси „Косово онлајн“.

Деца су, како се наводи, у тренутку напада ишла поред пута и носила Бадњак када је нападач на њих отворио рафалну паљбу.

„Задобили су прострелне ране, један дечак је погођен у шаку а други у раме и тек пуком срећом нису страдали нити су животно угрожени. У овом тренутку се транспортују у Клиничко болнички центар у Грачаници где ће добити најбољу могућу негу. Реч је очигледном покушају убиства недужне српске деце која су засметала само зато што су носила Бадњак и тиме јасно показала да су Срби“, наводи се у саопштењу.

Иако је више очевидаца видело регистрацију возила из ког је пуцано, локална полиција је возило пустила.

„Овакав напад директна је последица антисрпске политике Аљбина Куртија који својим понашањем и потезима охрабрује све оне који желе српску крв, чак и на Божић. Захтевамо хитну и одлучну реакцију међународне заједнице, а Канцеларија за Косово и Метохију ће породицама и повређенима пружити сву неопходну помоћ“, наводи се у саопштењу.

Срби у Готовуши блокирали пут, траже хитно хапшење нападача на српске дечаке.

Након што су два српска дечака упуцана у Готовуши код Штрпца, када је према казивању мештана док су носили бадњак на њих пуцао Албанац из возила у покрету, револтирани Срби су у знак протеста блокирали пут.

Како су навели блокада ће трајати све док се нападач на српску децу на ухвати, а ситуација је тренутно изузетно напета, преноси „Косово онлајн“.

Присутни су у припадници косовске полиције, а нешто даље од блокаде паркирано је једно возило Кфора са пољским припадницима.
На терену тренутно нема припадника Еулекса.

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић потврдио је на свом Твитер налогу информацију о напад, те истакао да је покушано убиство на два српска дечака код Штрпца.

„Покушај убиства двојице српских дечака у Готовуши код Штрпца. На децу пуцао Албанац, по казивању мештана, из возила у покрету. Милош и Стефан имају прострелне ране. Пуцано је на њих док су носили бадњаке.  Неко је желео да нам приреди крвав Божић!“ написао је Петковић на свом Твитер профилу.