Кулачин: Кркобабићев програм удахнуо живот селима у Србији, важно је што држава наставља подршку истом!

,,Ако је до сада, захваљујући програму министра за бригу о селу Милана Кркобабића за доделу бесплатних сеоских кућа младима, купљено 1.631 кућа за 5.000 особа, од којих је 2500 деце и то у 119 локалних самоуправа широм Србије, онда је јасно да су на овај начин удахнути живот и свежина у српска села, што је била насушна потреба деценијама уназад“ – изјавио је потпредседник Српске лиге Данијел Кулачин .

Поздрављајући најаву новог програма доделе чак 5.000 нових сеоских кућа младима широм Србије, Кулачин је истакао да без села неће бити ни Србије, јер је српски сељак хранио и бранио земљу и у најтежим временима, али и рађао децу.

,,Радује чињеница да су се многи млади из градова са својим породицама одлучили на повратак на село. Савремене технологије им омогућавају да у селу без проблема обављају своје послове, далеко од градске буке и ужурбаности. Ту није крај мисије, јер их треба и задржати на селима и зато Српска лига подржава предлоге да им се бесплатно уступи на обрађивање државна земља, да им се дају разни подстицаји за производњу пољопривредних производа, да се ослобађају од пореза“ – истакао је Кулачин.

Потпредседник Српске лиге додао је да је ништа мање важно питање увођења социјалне гарантоване пензије.

,,Подржавамо напоре министра Кркобабића да сви грађани Србије са преко 65 година живота, а без довољно радног стажа за стицање пензије, буду корисници социјалне гарантоване пензије у висини од не испод 100 евра. Ту категорију најчешће чини женска сеоска популација. Те жене практично немају ништа, а деценије живота су уградиле у ову државу. Зато ова иницијатива мора успети, јер достојанствен живот у складу са потребама 21. века мора имати свако“ – закључио је Кулачин .

pink.rs