Шоле: Верујемо да би Србија требало да се придружи санкцијама, брине нас Вагнер група

 

Виши саветник Стејт департмента Дерек Шоле изјавио је вечерас да би Србија требало да се придружи санкцијама Русији због сукоба у Украјини.

„Поштујемо ставове лидера у Београду, али из практичних разлога верујемо да Србија треба да испуни своју судбину и док год се буде држала даље од санкција не може да напредује. О томе разговарамо отворено. У протеклом периоду Србија је предузела неке значајне кораке као што је гласање против Русије у УН и спремни смо да радимо са пријатељима у Београду како бисмо их убедили да још више подрже Украјину којој је потребна значајнија подршка, али и да се казни понашање Русије“, рекао је Шоле на конференцији за новинаре.

На питање о руској паравојној јединици, такозваној „Вагнер групи“, Шоле је рекао да су САД веома забринуте због ње јер су видели акције те групе широм света, а сада и у Украјини.

– Знамо да та група регрутује војнике како у Србији тако и другде у свету и због тога смо забринути. Због тога радимо са владом у Београду као и широм света да неутралишемо њихове активности, рекао је Шоле, преноси Танјуг.