Вучић: Поштујем председника Путина, али ја имам само једну отаџбину и она је Србија

Председник Србије Александар Вучић подсетио је да Србија није увела санкције Русији, упркос свим притисцима.

„Мени говорите, а Владимир Путин не зна ни како изгледате. Мени је дао орден Александра Невског, а не вама. То сам добио због тога што се поштујемо као независна држава. Моје је да служим Србији и никоме другом. Поштоваћу председника Путина, али ја имам само једну отаџбину и она је Србија. У томе је разлика између мене и вас“, казао је Вучић.

Напоменуо је да је разговор неопходан како би се сачувао мир и да је његов посао да разговара са свима, „од Хашима Тачија до Аљбина Куртија“.

„Што се тиче Устава и ултиматума, увек ћу да изаберем Устав али ћу да се борим док могу, нећу да изолујем Србију и нећу да нам народ пати, да се јуначим преко туђе плећи и да будем добровољни давалац туђе крви“, поручио је Вучић.

Вучић о санкцијама Русији: Изабрали смо добру политику, до сада нисмо трпели последице

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је потребно да имамо добре односе са Русијом и Кином, истакавши да до сада нисмо трпели последице, што говори да смо изабрали добру политику.

„Биће хране све мање у Европи и свуда, из много разлога нећу то да објашњавам, ратни сукоб биће шири и већих размера, и кад хоћемо да се сакријемо, нећемо моћи. Зато што имамо сувише јасан став, и према санкцијама, зато што смо видели како оне изгледају“, рекао је Вучић, коментаришући позиве појединих посланика да се уведу санкције Русији.

Он је истако да је интерес Србије ЕУ, али да ми имамо и других интереса, због КиМ и других виталних и националних интереса због којих морамо са нашим традиционалним партнерима да имамо добре односе.