КОНТРОВЕРЗНИ КОНЦЕРТ У БЕОГРАДУ: Купи карту да Зеленски купи дронове

У ДОМУ омладине Београда сутра вече (19.00) концерт ће одржати „Љапис Трубецкој“, белоруска панк-рок група коју предводи контроверзни уметник Сергеј Михалок.

Рођен у Дрездену, Михалок је аутор и незваничне химне крвавих протеста на Мајдану „Војници светлости“ и отворени „борац за украјинске интересе“. Првобитни спот за ову песму замењен је призорима нереда на Мајдану. Ова песма има неколико верзија, у једној су уз стих рефрена „Радуј се, чекићу у јакој руци“ приказани украјински војници док са зољама на раменима играју на пољани, а у другој се појављује и Зеленски под пуном ратном опремом на фронту.

Управо због својих „заслуга“ на Мајдану, Михалоку је почетком 2015. одобрен боравак у Украјини, а касније је добио и њихово држављанство.

На друштвеним мрежама месецима уназад рекламира „добротворну турнеју“ бенда „Љапис Трубецкој“ наводећи да су сва средства прикупљена на концертима усмерена за „хуманитарну помоћ“ у виду оружја:

– Ваша карта ће постати донација за аутомобил за Оружане снаге или дрон. А кад дође Победа – ваша донација биће улазница за велики концерт у Палати спортова у Кијеву – позива Михалок своје присталице.

Његов београдски концерт био је првобитно најављен у једном клубу, а потом пребачен у Дом омладине. Организацију концерта помаже Анастасија Мурџинскаја из невладине организације „Чини добро“, чија је агенда ослоњена на акције усмерене против специјалне војне операције Русије у Украјини. Како сазнају „Новости“, Михалок ће се пре концерта састати са украјинским амбасадором у Београду Владимиром Токачем, а за карте је заинтересована антипутиновска руска емиграција у нашој земљи.

novosti.rs