Вучевић: Данас се не стидимо ни наших ветерана, ни хероја, ни бораца

 

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић присуствовао је данас отварању просторија Удружења ветерана “Кошаре” у Новом Саду, нагласивши том приликом да се предуго ћутало о истини, али да је та тишина прекинута 2012. године, преноси Курир.

„Неки други су нас убедили да треба да се стидимо сами себе и на жалост неки који су по имену и презимену припадници нашег народа су исто веровали у то или промовисали такву идеју. Данас је ситуација у Србији свакако другачија, пре свега од 2012. године. Данас се не стидимо ни наших ветерана, ни хероја, ни бораца. Причамо о онима који су погинули и дали своје животе да бисмо ми данас живели слободно и били најхрабрији међу свима нама. Не прижељкујући нове сукобе, него управо разумевајући какву смо жртву платили у току 20. века и свакако негујући културу сећања, јер народ који престане да се сећа, осуђен је на пропаст“, написао је на свом Инстаграм профилу министар одбране Милош Вучевић.

Министар одбране истакао је да ово није милитаризација, већ природан и пристојан начин да захвалимо људима који су се борили за све нас.

„Сви смо били изложени НАТО агресији од марта до јуна 1999. године, али признаћете да је некоме било теже, јер су на њега и пуцали, јер је био изложен и копненој агресији, јер је било покушаја да се изврши офанзива, односно да се изврши окупација дела наше територије из правца Албаније од стране терориста и не само терориста, него и званичних НАТО припадника, како год да их назовете. А ови момци и њихови пријатељи и саборци који, нажалост, данас нису живи или су неки тешко рањени, су изнели ту битку и те борбе“, рекао је Вучевић поводом отварања Удружења ветерана „Кошаре“.

Фото: milosvucevic_odbrana /Instagram