ВЛАДИМИР КОСТИЋ СЕ ЛАЖНО ПОЗИВА НА ПРЕМИЈЕРКУ

 

Владимир Костић, одлазећи председник САНУ, у жељи да насилним путем обезбеди подршку Зорану Кнежевићу, свом кандидату за председника Академије, не преза ни од чега, па и од тога да се лажно позива да наводно ужива подршку премијерке Ане Брнабић.

Костић позива академике у свој кабинет и вештачки правећи атмосферу озбиљности и конспиративности, лажно предочава да је он наводно све договорио са државним врхом око предстојећих избора у САНУ, као и да је наводно лично добио задатак од премијерке да „изгура“ Кнежевића на чело Академије.

Оваквим поступцима Костић наноси најмање две велике друштвене штете. Прва се огледа у његовом лажном позивању, што указује да је класичан манипулатор. Друга се односи на намеру Костића да у изборни процесу у оквиру САНУ уведе извршну власт, чиме за крајњи циљ има субверзију, која она се огледа у покушају компромитације актуелне Владе Републике Србије да се грубо и директно меша у кадровску политику САНУ.

Испољавамо наду да ће ускоро уследити реакција надлежних органа Републике Србије, али и шире интелектуалне јавности, да се бројна Костићева непочинстава макар јавно осуде.

Аутор: Глас јавности