Кулачин: Гарантована социјална пензија била би најбољи поклон грађанима Србије идућег Међународног дана социјалне правде!

,,Српска лига чврсто подржава иницијативу ПУПС-солидарност и правда и њеног председника и министра за бригу о селу Милана Кркобабића да се у Србији уведе социјална гарантована пензија у висини не мањој од 100 евра месечно“ – изјавио је потпредседник Српске лиге Данијел Кулачин.

Он је посебно поздравио јавна иступања потпредседника ове партије и шефа њене посланичке групе Стефана Кркобабића јер, како је Кулачин истакао, својом енергијом и посвећеношћу овој теми значајно доприноси њеној афирмацији у јавном простору.

,,Данас је Међународни дан социјалне правде. Српска лига остаје посвећена овој вредности као једној од темеља друштва и државе. Без социјалне правде, нема здравих међуљудских односа и оних невидљивих веза међу члановима једне заједнице које их држе на окупу. Нема истински национално свесне и демократске Србије без јасно дефинисане и ка најрањивијим групама усмерене социјалне политике“ – закључио је Кулачин.