Ђурђев: Изјава епископа Иринеја недвосмислено сведочи да Српска православна црква никада неће окренути леђа народу и држави у одбрани српског Космета!

,,Косово и Метохија као неотуђиви саставни део Србије и непристајања ни на каква условљавања од стране светских моћника по том питању – кристално су јасни ставови Српске православне цркве по питању актуелних преговора са албанском страном у Приштини, а које је својим ауторским текстом артикулисао епископ бачки Иринеј, један од највећих живих српских теолога и доказани српски родољуб“ – изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.
Он је истакао да после недавно објављеног ауторског текста епископа бачког више нема ни трунке места за сумњу да ли би Српска православна црква подржала било какав сценарио који искључује Косово и Метохију као саставни део Србије и да је она својеврсни позив на јединство народа, државе и цркве у овим изазовним временима. ,,Српска лига је још раније поручивала да треба имати стрпљење и поверење у мудрост и дубокоумност српске православне цркве. Време је показало да је тако и зато уистину морамо остати уједињени у одбрани Косова и Метохије предвођени нашом Мајком Црквом“ – закључио је Ђурђев.