Ђурђев: Србија не сме бити база за финансирање тзв. руске опозиције и рушење Владимира Путина!

,,Постојање фантомских фирми у Србији које своје профите усмеравају ка финансирању лажне руске опозиције и рушење легално и легитимно изабраног руског председника Владимира Путина је неприхватљиво и мора се под хитно забранити. Оне не могу наудити Русији која је снажнија него икада, али могу укаљати образ наше државе и народа. Русија никада није била нити ће бити база за рушење режима у Београду и морамо да се понашамо на исти такав начин према њој“ – изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.
Он истиче да је Србија неутрална земља по питању сукоба у Украјини и да деловање оваквих фирми, а заправо западних антируских испостава, директно угрожава темељне принципе спољне политике Србије.

,,Да ли ће можда те фирме сутра да нам дају подршку у УН и другим међународним организацијама када је реч о очувању Косова и Метохије у саставу Србије? Да ли ће нас оне чувати од неких будућих резолуција које Србе проглашавају геноцидним народом? Да ли ће нам оне обезбедити јефтинији гас? Наравно да неће и избор између рада истих на нашој територији и очувања пријатељства и партнерства са Русијом је и више него лак задатак“ – напоменуо је Ђурђев.

Председник Српске лиге подвукао је да Србија и Срби треба да толеришу једино пријатељске активности према Русији и Русима.

,,Дужни смо то земљи која је финансирала Први српски устанак, која је због нас ушла у Први светски рат, која је ослободила нашу престоницу у Другом светском рату“ – закључио је Ђурђев.