Ђурђев: Дошло је време КРАЈА ТОЛЕРАНЦИЈЕ Срба према политичком врху у Приштини!

 

Сматрам да је одлука Срба са Косова и Метохије да не учествују у изборима исправна, рекао је за ТВ ПИНК народни посланик Александар Ђурђев.

– Добро је што је дошло време краја толеранције Срба према шиптарском политичком врху у Приштини, са једне стране, а са друге стране, као велико охрабрење долази и ова војна манифестација коју су јуче имали прилике да виде сви грађани Србије и сви они који су заинтересовани, а многи јесу. Како наши пријатељи, тако и непријатељи – рекао је Ђурђев.

Како каже, Србија је показала одлучност и способност да у само неколико година, до те мере обнови и ревитализује и удахне нови живот Војсци Србије.

– Враћа се самопоуздање народа у војску, и мислим да и Срби на северу Косова и Метохије могу да рачунају како на нашу војску, тако и на целокупан српски народ и државно руководство, да ће да стану у одбрану њихове имовине и живота – рекао је Ђурђев.

Он је рекао да је прошле недеље организована конференција на тему како ће Црна Гора и које су перспективе Црне Горе након пада режима Мила Ђукановића.

– Закључак је да треба да се пружи одређена врста поверења новом председнику, који се ни на који начин не може поредити са досадашњим, који је нанео много зла српском народу тамо. Он има пријатељске изјаве и према Београду као и према Српској православној цркви – рекао је Ђурђев.

Како каже, није коректно њега поредити са Милом Ђукановићем.

Политичар Србислав Филиповић, рекао је да да постоје негативне изјаве од стране новог црногорског председника када је Србија у питању, али се слаже да је промењен став према Српској православној цркви.

Слаже се да је превише рано да се доносе закључци да ли је бољи и гори од свог претходника.

Коментаришући импресивну војну вежбу која се јуче одиграла на аеродрому у Батајници, као и изборе који се данас дешавају на Косову и Метохији, Тодоров је рекао да људи који тамо живе имају право да сами доносе своју одлуку.

Како каже, то су такође људи који се смењују, хапсе, убуцавају, људи којима се пљачкају цркве и бацају бомбе на цркве и додаје да је логично да ти људи кажу да су ови избори сумрак демократије у Европи.

– То је једна катастрофа за читаву европску јавност и заједницу која ово дозвољава. Сваки избори и за најмању месну заједницу овде су фестивал демократије за такво нешто. Зато председник и каже да су они сами одлучили, да њима не треба нико да управља нити да их наговара на нешто, они имају сами способност да кажу да неће нешто – рекао је Тодоров.

Додаје да је вежба „Гранит“ управо порука да се нико не игра са Србијом и да имамо огромну одбрамбену моћ и силу одбране и силу заустављања било кога ко има било какве намере да угрози Србију на било који начин.

Pink.rs