У пуцњави у основној школи у Београду убијено осморо деце и радник обезбеђења

БЕОГРАД – У пуцњави, која се догодила јутрос у Основној школи Владислав Рибникар страдао је припадник обезбеђења и још осморо деце потврдио је МУП, а иако су поједини медији пренели да је преминула и повређена учитељица, званичници то нису потврдили. Како је пренео РТС она је животно угрожена и лекари се боре за њен живот.
Шесторо деце и један наставник школе су рањени и тренутно збринути у Ургентном центру и Тиршовој. Ученик ове школе К. К. (2009) који се сумњичи да је извршио овај злочин пронађен је и ухапшен у школском дворишту. Све полицијске снаге су и даље на терену и интензивно раде на расветљавању свих чињеница и околности које су довеле до ове трагедије.

Доктор Марко Егцеговац из Ургентног центра рекао је за РТС да је двоје повређених ван животне опасности.

До пуцњаве је дошло у 8.40 када је ученик седмог разреда отворио ватру на обезбеђење и ученике. Полиција је ухапсила нападача, за кога је навела да је испалио више хитаца највероватније из очевог пиштоља.

Припадницима Министарства унутрашњих послова у Београду пријављено је да је јутрос у 8.40 часова у Основној школи „Владислав Рибникар“ на Врачару дошло до пуцњаве.

Полиција је упутила све расположиве патроле, одмах изашла на терен и ухапсила осумњиченог малолетника, ученика седмог разреда, који је, како се сумња, из очевог пиштоља испалио више хитаца у правцу ученика и обезбеђења ове школе.

МУП позвао родитеље који немају контакт са децом да се јаве

МУП Србије позвао је данас родитеље, који нису још увек ступили у контакт са својом децом, да се јаве у просторије Полицијске станице Врачар, у улици Радослава Грујића 14 (бивша Божидара Аџије).

Блокирана је улица и велики део Врачара, од Славије ка школи. На место пуцњаве стигли су и министри просвете и здравља Бранко Ружић и Даница Грујичић.

Званичне информације о трагедији саопштаваће МУП

Све релевантне информације у вези са трагедијом и околностима под којима се десила саопштаваће МУП, док ће се надлежне здравствене установе оглашавати о стању повређених, наводи се у званичном саопштењу Министарства просвете.

У 13.15 ванредна конференција за новинаре поводом трагедије у школи

У Влади Србије у 13.15 сати одржаће се ванредна конференција за новинаре, а поводом трагедије која се десила у ОШ Владислав Рибрникар на Врачару.

На конференцији ће се медијима обратити министар просвете Бранко Ружић, министарка здравља Даница Грујићић и представник МУП-а.

Рано јутрос у основној школи Владислав Рибникар ученик седмог разреда пуцао је на обезбеђење и ученике.

Недељковић: Незапамћена трагедија

Председник општине Врачар Милан Недељковић рекао је данас да је пуцњава која се догодила у основној школи „Владислав Рибникар“ велика и незапамћена трагедија за Врачар и Београд.

„Ово је велика трагедија, не само код нас на Врачару, незапамћено је да се ово десило у Београду“, навео је Недељковић. Недељковић је рекао да видео надзор у школама у општини Врачар постоји, као и да детектори за метал нису постављени у школи у којој се догодила трагедија.

„Ми имамо пет основних школа и поред надзора и обезбеђења, ту је био човек који је спречио трагедију, нажалост преминуо је, подлегао је повредама, дотрчао је да спречи цео догађај“, рекао је председник општине Врачар.

Према његовим речима, деца из основне школе „Владислав Рибникар“ су у стресу, а на лицу места се налазе органи МУП-а који ће детаљније истражити место злочина.

Фото:Танјуг (Зоран Жестић)