Ђурђев: Патријархове речи ван контекста ваде они којима је животни позив борба против српске цркве, народа и језика!

За оне који већ деценијама уз помоћ новца са Запада сатанизују Српску православну цркву, гурајући директно прст у око бар 85% становништва Србије, слобода говора и људска права завршавају се тамо где почиње Српска православна црква. Да могу, и они би, по узору на њихове комунистичке близанце, радо терали свештенике у затворе, а од цркава правили штале, али је то у данашњој национално и верски свесној Србији немогуће – овако је председник Српске лиге Александар Ђурђев одговорио медијским нападима, како каже, лево-либералних појединаца, група и медија на његову светост патријарха српског господина Порфирија.

Ђурђев је подсетио да нико из Српске православне цркве никада никоме није бранио да јавно изнесе свој став о цркви, макар то биле гнусне лажи и ђавоимане увреде, те да, исто тако, сви они којима је занимање професионално нападање српске цркве, државе, народа и језика морају бити свесни да већинска Србија данас и те како зна да узврати ударац.

,,Један од елемената који су одржали српску народну и државотворну свест током векова ропства био је српски језик. Они који Србе желе поново да виде као робље Запада би да од српској језика, једног од најстаријих у Европи, направе пародију. Црква је стала у одбрану српског језика од тоталитарне родно сензитивне идеологије и зато се води оркестрирана кампања против патријарха Порфирија“ – истакао је Ђурђев.

Председник Српске лиге уверен је да сви грађани Србије, без обзира на верску припадност, одлично знају да је патријарх српски пун очинске љубави и посебне пажње према припадницама женског пола.

,,Баш зато се бори за њих, за њихово право на мајчинство, за породичне вредности које ће од њихове деце направити честитке и радне људе, за њихово право да поносно могу да буду жене, стубови породице, народа и државе“ – закључио је Ђурђев.