Ђурђев: Феномен граница је данас битнији него икада!

 

„Од државне па све до оне која раздваја приватно и јавно – данас је важније него икада говорити о феномену границе, јер ако ствари нису омеђене, ма о чему да је реч, сав наш посао може бити узалудан. Зато нам је било задовољство да објавимо књигу ,,Феномен граница“ аутора проф. др Драгана Симеуновића, јер нам је веома потребна теоријска подлога како бисмо што лакше савладали препреке у пракси, а којих није мало када је реч о границама,изјавио је председник Српске лиге и директор Института за политичко умрежавање Александар Ђурђев.

Оно што, по мишљењу Ђурђева, ову књигу чини додатно важном јесте што је њен предговор написао проф. др Дарко Танасковић.

„Имати два највећа жива српска интелектуалца, проф. Симеуновића и проф. Танасковића, на једном месту гарант је квалитета ове књиге. Разговарајући са њима о важности одбране државе, очувању граница и државном разлогу, најпре сам осетио додатну енергију и жељу да заједно са оваквим великанима српске научне мисли сам допринос да Србија остане стабилна и сигурна у овим тешким временима“, оценио је Ђурђев.