ЂУРЂЕВ: БАСТА у Вашингтону ИЗИГРАВА КУРТИЈЕВОГ БАРЈАКТАРА

,,Поред турских дронова барјактара Курти је изгледа добио и дипломатског барјактара у лику и делу Радета Басте. Његова посета Сједињеним Америчким Државама, током које покушава да вашингтонској администрацији укаже да у Србији постоје личности попут њега спремне да уведу санкције Русији и директно подрже Украјину у рату, озбиљно нарушава српско-руске братске и партнерске односе и слаби положај Срба на Косову и Метохији, јер свима је јасно да су они следећи на менију колективног Запада ако останемо без руске залеђине“ – изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.
aleksandar djurdjev, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen
Он се пита колико још таквих као што је Баста има не само међу опозиционарима, већ и унутар владајуће већине, а који су спремни да буду тројански коњи, а потом и пиони у рукама западних центара моћи у овој, како каже Ђурђев, тешкој шаховској борби на Балкану која прети да постане рововска.

,,Да ли је Баста у Америци можда поменуо НАТО агресију над нашом земљом, признање лажне државе Косово и покушаје укидања Републике Српске и ниподаштавање права Срба у Црној Гори. Та политичка стабилност коју он прижељкује је по мери Куртија, по мери реализације Велике Албаније и води ка свођењу Србије на Београдски пашалук. Баста се прави мртав пред чињеницом да Куртијеви џихадисти спремају етничко чишћење преосталих Срба на Косову и Метохији. Од најгорег српског министра у историји Баста је стигао до тога да се озбиљно кандидује за Куртијевог следећег министра спољних послова“ – закључио је Ђурђев.