Ђурђев: Излапели наставник и пропали синдикат без чланства не схватају нову социјалну политику коју предлаже министар Кркобабић

 

У Србији смо се нагледали свега и свачега, али је пример квази економисте Ковачевића и вође синдиката који само постоји на папиру Ранке Савић нешто до сада невиђено, јер ти надриинтелектуалци оскудниг знања нападају министра за бригу о селу Милана Кркобабића због тога што је, пазите сад, рекао исто оно што они сматрају да је требао рећи јавности у вези социјалне гарантоване пензије, изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.

– Дакле, иако је министар Кркобабић јасно истакао да социјална гарантована пензија није класична пензија већ вид нове социјалне политике коју треба увести, Ковачевић и Савић сматрају да он обмањује јавност говорећи о пензији уместо социјалној помоћи. Да постоји награда за највећу изречену бесмислицу године, овај двојац би је освојио без конкуренције – рекао је Ђурђев.

Он је истакао да би увођење социјалне гарантоване пензије представљало историјски и цивилизацијски искорак за нашу земљу јер би око 200.000 наших суграђана имало месечна примања од по 100 евра.

– Иако би се средства за социјално гарантоване пензије обезбедила из републичког буџета, односно из његовог дела намењеног за реализацију социјалне политике, а не из ПИО фонда, оправдано је да се у овом случају користи термин пензија у називу, јер ће исте добијати само они грађани који су напунили године предвиђене за одлазак у пензију, али нису стекли остале неопходне услове за добијање исте нити имају друге изворе прихода. Министар Кркобабић већ годинама говори о овој иницијативи на врло јасан и прецизан начин тако да га и мало дете може разумети, али очигледно ни то не помаже Ковачевићу и Савићевој којима очигледно, поред знања и емпатије, недостаје и елементарна интелигенција – прецизирао је Ђурђев.

pink.rs