Ђурђев: Вучевићева подршка ловцима је јасан показатељ да министар одбране разуме концепт наоружаних позитиваца!

Српска лига већ годинама истиче тезу да су од наоружаних негативаца једина права заштита наоружани позитивци попут ловаца који имају уредне дозволе за оружје, морално су исправни и здравствено способни и као такви неопходни нашем друштву и држави, рекао је председник Српске лиге Александар Ђурђев.

– Зато поздрављамо договор министра одбране Милоша Вучевића и председника Ловачког савеза Србије Братислава Ћирковића да се релаксирају мере у вези са коришћењем оружја од стране ловаца – изјавио је Ђурђев.

На овај начин су, сматра Ђурђев, ловци коначно уважени од стране републичке владе, јер је суспендовањем мораторијума за ловце, стрелце и привредна друштва превазиђена несугласица између њих која је постојала месецима, чиме је олакшано функционисање ове групације од које практично живи готово 30.000 грађана.

– Вучевић је, као ретко ко на власти, показао да има поверење у држављане Србије, а посебно у ловце као људе који се брину о нашим шумама и природи уопште. Трговина ловачком оружјем, а која је поново дозвољена, важна је јер ће на тај начин људи из наменске индустрије моћи да увећају своје приходе – истакао је Ђурђев.

Председник Српске лиге напоменуо је да је Вучевић још једном показао да је, за разлику од неких других министара, човек који је из народа, разуме потребе народа и све проблеме жели да реши уз договор са народом.

– Он је позитивац у Влади Србије наоружан разумом и љубављу према Србији, а ловци су позитивци наоружани пушкама и спремни да сутра први стану на браник отаџбине Србије. Зато се тако добро и разумеју – закључио је Ђурђев.