Срамно, цинично, противзаконито, подржавамо Србију: Боцан-Харченко о измештању српског споменика

 

Коментаришући недавно измештање споменика палим српским борцима са приштинског гробља, амбасадор је подсетио да је само за четири године Првог светског рата српски народ изгубио више од 1,2 милиона људи, што је тада била трећина становништва.  

Стога је он овај чин оценио као „срамну акцију“, која се „у потпуности уклапа у политику Запада, усмерену на мењање историјске правде и широко распрострањен ‘рат против споменика’, који се одавно води и против Русије“. 

„Поражава цинична, неморална и противзаконита одлука такозваних ‘амбасадора’ Француске и Немачке у српској покрајини Косово и Метохија да са приштинског гробља самовољно пренесу споменик српским војницима, који су пали током Балканских ратова и Првог светског рата, и замене га спомен обележјем посвећеном ‘француским војницима погинулим на Косову’. Погоршава ситуацију и то што ‘дипломате’ уместо званичног извињења и враћања споменика на првобитно место настављају да арогантно инсистирају на томе да су ‘у праву'“, објаснио је Боцан-Харченко.

Фото: FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ