Одговор ИН4С-а Влади Црне Горе: Професионално се самоизолујте и наставите да нас читате

Да ли је примјер професионалног, али и моралног посрнућа, то што два мерцедеса двојице предсједника коштају два милиона евра, а болнице немају респираторе и медицинску опрему, него се ослањамо на донације. Колико је професионално то што се возају удобно заваљени у аутомобилима вриједности два милиона евра, у исто вријема када није радио апарат за зрачење у КЦЦГ, па су тешко обољеле пацијенте аутобусима слали у Бању Луку на третман

Текстом Смијехом кроз сузе против короне: „Благо“ нама са вођама, објављеном јуче на порталу ИН4С, покушали смо да дамо снажан импулс борби против пошасти КОВИД-19 која је однијела хиљаде живота широм планете, а која се прије пар дана, нажалост, „уселила“ и у Црну Гору.

Апострофирали смо чињеницу да се држава и народ суочавају са крајње озбиљном пријетњом, као и да су изјаве и дјела протагониста црногорске политичке сцене непримјерени величини изазова који је пред свима нама.

Како другачије протумачити изјаву премијера Марковића да Црна Гора спремна улази у борбу са корона вирусом, иако немамо довољно ни рукавица нити маски, а о осталом не вриједи трошити ријечи? Како схватити мјере које предузима Влада а које, суштински, ни на који начин неће олакшати „малом човјеку“ да прође кроз све тешкоће, које ће нас неминовно задесити.

На који начин разумјети покушај предсједника Ђукановића да „витезањем“ славне традиције и предака примора вирус на „повлачење“? Да ли би обећања министра Бошковића да је Војска спремна да помогне грађанима у овој борби требало да нас увјере да смо ван домашаја смртоносног непријатеља? Или испразне флоскуле других министара којима, наравно, не рекоше ништа.

Подсјетили смо се и дипломатске „умјешности“ бившег предсједника и министра Филипа Вујановића који је, из политичке „пензије“ дао себи за право да коментарише литије, и прокоментарисали да је његова „виртуозност“ приликом извођења севдалинки савршена парадигма озбиљности људи који преко три деценије воде ову земљу.

Ваља истаћи да је текст написан прије смјехотресног наступа гувернера ЦБЦГ Жугића у „Живој истини“, чији закључци вријеђају здрав разум грађана. У супротном, аутор не би заборавио ни њега да помене и „похвали“.

Увјерени да нам дјела црногорске политичке „елите“ дају за право – посавјетовали смо грађане да се моле Богу, слијепо слушају савјете љекара, прочитају неку књигу, одслушају концерт, одгледају филм…

А власт ако се грађана сјети – сјети, а ако не – ништа, навикли смо.

И тако, коментаришући текст чија је основна порука била – „у се и у своје кљусе“, „остани код куће“ или „остани дома“ (како вам милије), дична Влада Црне Горе „процвркута“ да је поменути чланак ИН4С-а „примјер професионалног посрнућа“!

 

Ми, „скрибомани“, надали смо се да ће „озбиљна“ Влада Црне Горе, умјесто драгог им „твитовања“ којим рефлектују бљувотине и параноју, пажљиво прочитати текст и, премда „не заслужујемо“, одговорити аргументима. Међутим… Али…

Ми, „незнавени произвођачи лажних вијести“, мислили смо да је примјер професионалног посрнућа режирање „државног удара“ зарад останка на власти. Сматрали смо да је фрапантан примјер професионалног посрнућа срамни чин признања лажне државе Косово* у моменту кад је, бар ако је вјеровати премијеру Марковићу (а најчешће – није) преко 85% грађана било против тог чина. По нашим оцјенама, симбол професионалног и сваког другог суноврата представља и преварно увлачење земље у зликовачки НАТО, антируске санкције, систематско спровођење србофобних политика, прогон неистомишљеника, „експлоатација“ преминулих у сврху изборних „побједа“… А како тек окарактерисати антинародни и антиуставни Закон о слободи вјероисповијести, дискриминисање и грубо вријеђање осјећања најбројније вјерске заједнице? Или, пак, киднаповање опозиционих посланика? Уцјењивање Русије?

Да ли је примјер професионалног, али и моралног посрнућа, то што два мерцедеса двојице предсједника коштају два милиона евра, а болнице немају респираторе и медицинску опрему, него се ослањамо на донације.

Колико је професионално то што се „лидери“ возају удобно заваљени у аутомобилима вриједности два милиона евра, у исто вријема када није радио апарат за зрачење у КЦЦГ, па су тешко обољеле пацијенте аутобусима слали у Бању Луку на третман.

Да ли као примјер професионалног понашања може да нам послуже дјела предсједника Мила Ђукановића, који путује у Мајами на приватне баханалије Владиним авионом, док љекари и медицинско особље раде за минималне плате, па нас најбољи стручњаци напуштају и одлазе из земље. Да ли је предсједников одговор – путовао сам у Париз Владиним авионом, службено али нећу да вам кажем разлог – одговор једног професионалца. Или то што православне вјернике назива „лудацима“?

Партнерско-пријатељски односи са руководством Косова*, српским главосјечама и нарко-дилерима, врхунац су професионалног и одговорног односа према функцији коју обављају и рефлексија воље народа, је ли тако? Или изјаве најодговорнијих људи да је безбједносна ситуација у земљи стабила, док свако мало одјекују експлозије по Подгорици?

Да ли „добри војак“ Бошковић жели да нас увјери да се његове пријетње Русима могу окарактерисати као примјери професионализма, иако и сам зна да је руска шинтерска служба неупоредиво снажнија од Војске Црне Горе, која се у „ђукановићевској ери“ истакла присуством прославама „Олује“ као симбола српског страдања, и дијељењима отказа војницима који су учествовали у литијама.

Немогуће је побројати све примјере „професионализма“ људи који воде ову земљу.

И, да просте, ништа им не вјерујемо.

Они, заједно са плаћеним „истомишљеницима“, слободно нека наставе да „твитују“ и „ретвитују“, пребрајају ко, шта и колико једе, и припреме се за зло које им спремају људи који нису баш такви „професионалци“ попут њих.

ИН4С није довољно „професионалан“ да некажњено преживи „Коверте“, вијести о „монасима обољелим од корона вируса“, „карантин“ у Дајбабама, „смрти“ угледних научника.

Ми смо испаштали и кад смо, позивајући се на валидне изворе, пренијели вијест да је дошло до експлозије у Вили Горица… Јок, кажу локалне кадије и заптије. Није дошло до експлозије, него је нешто пукло! Нисте, веле, професионални.

Ово Владино твит-реаговање схватамо и као својеврсно признање нашем раду. Више пута смо нашим читаоцима презентовали „ажурност“ и „професионалност“ премијера и министара – у виду не давања одговора на наша питања и мејлове. Посљедњи такав случај десио се у четвртак, када је премијер заједно са својим најближим сарадницима изабрао да не одговори на питања везано за срамно поступање према руским туристима и покушај уцјењивања Руске Федерације.

Ипак, јасно нам је да помно пратите рад ИН4С-а. Браво! Читајте нас, научићете доста!

И, да би овај текст на крају обојили неким љепшим, свјетлијим, прољећњим тоновима, спремили смо нови, едукативни савјет за „монтенегро-вирус“, криминалну организацију на власти – самоизолујте се, молимо вас. Живи и здрави били, али – што даље од Црне Горе и њених грађана, за добробит свих.

А нашим љекарима и медицинском особљу – братска подршка и неизмјерно хвала за све што раде и што ће тек радити за све нас. Вама вјерујемо!

Ин4С