Искрени пријатељ наше државе: Српски орден за немачког политичара

Петр Бистрон је изјавио да је добијање српског ордена за њега велика част и да је он захвалан српском народу за све оно што је наш народ чинио кроз историју.

Под сводовима Народног музеја у Београду уприличено је уручење указа о одликовању и ордена Крст Вожда Ђорђа Стратимировића господину Петру Бистрону посланику немачког Бундестага и Европског парламента и једном од лидера Алтернативе за Немачку, партије која је тренутно најснажнија политичка партија по свим истраживањима јавног мњења у Немачкој.

Господин Бистрон је изјавио да је добијање српског ордена за њега велика част и да је он захвалан српском народу за све оно што је наш народ чинио кроз историју.

Уважени господин Бистрон, велики пријатељ Србије и српског народа се отворено и неодустајно залаже за поштовање територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије у њеним уставним границама и често, веома вокално и упорно, се залаже и бори за повратак Косова и Метохије под уставно-правни поредак Србије, чиме је заслужио и заслужује ово високо признање, а са благословом Његовог Преосвештенства епископа сремског Г.Г. Василија, као и да му оно буде уручено, баш, у амбијенту наше најважније културне институције – истакао је Александар Ђурђев, посланик, председник Српске лиге и председник Одбора за повратак посмртних остатака генерала Ђорђа Стратимировића у Отаџбину.

Додели одликовања у Народном музеју присуствовали су и ђакон Хаџи Ненад М. Јовановић, помоћник министра за бригу о селу и генерални секретар Српске лиге Горан Миленковић и председник Центра за развој Шајкашке Данијел Кулачин.