Ђурђев: Безбедност Србије је у сигурним рукама Вучића и Вучевића, наше службе су вишеструко јаче од противничких!

БЕОГРАД – „Данашњи обилазак оперативног центра Војнобезбедносне агенције од стране председника Србије Александра Вучића и министра одбране Милоша Вучевића представља доказ да држава брине о свом безбедносном апарату и да ће наставити да јача капацитете не само поменуте агенције, већ и Војнообавештајне агенције и Безбедносно-информативне агенције, јер је њихово синхронизовано деловање сигуран залог за одвраћање непријатељских снага од деловања супротног интересима Србије“, изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.
Он је поздравио хапшење грађанина Србије који је шпијунирао у корист Албаније и тзв. Косова, те истакао да је то само наставак серије хапшења страних шпијуна попут претходно ухапшеног хрватског и бугарског.

„Када би могли, наши непријатељи би Србију раскомадали на ситне делиће, али то не могу нити ће моћи јер Србија има снажно политичко руководство и снажан полицијски и војнички потенцијал. Морамо наставити да се наоружавамо и да технолошки усавршавамо нашу војску, а Српска лига посебно подржава најаву министра Вучевића да се у нашој земљи уведе обавезан војни рок. Председник Вучић је као врховни командант Војске Србије учинио надљудске напоре да иста, по оцени страних медија и истраживачких кућа, постане најмоћнија војна сила у региону, а геополитичке регионалне и светске околности нам диктирају да тај статус и одржимо“ – закључио је Ђурђев.